Van valakinek Millenium MN 9313 otthoni időjárás állomása?
Sziasztok!
Ma vettem én is a jóságos Tuskóban.
Persze már csak két darab volt, mindkettö sérült csomagolással, úgymond hipermarketesen "agyonbontogatva"...
Gondoltam egyszer élünk, meg muternak tönkrement a külsö höméröje, gondoltam meglepjük.
Amúgy 3990.- királyi Forintba került.
Természetesen ez is szar. Hülye voltam, itthon rendes fényviszonyok mellett vettem észre hogy a felakasztó lyuk környéke már össze van karcolva, tehát ezt már valaki visszavitte a boltba, ezek a surmók meg vissza kirakták a polcra. Holnap írok a vásárlók könyvébe...
Szóval, az eredeti kérdésre annyit tudok mondani hogy a kinairól angolra, majd angolról magyarra fordított használati útmutató kegyetlenül gagyi....
A mi készülékünk ugyan vette a külsö jeladó jelét, de 3 méterröl már nem. Valszeg a vevö antennával van a gond, de én ezért be nem kapcsolom a pákánat, visszaviszem a rákba... Ideges vagyok. #$%#%^#$#%@#$
Be kell rakni az elemeket, az adón mindegy hogy melyik állásban van a csatornaválasztó.
A beltéri egységen 2 másodpercig nyomva kell tartani a "CHANNEL" gombot amíg nem csippan egyet.
Aztán ekkor meg kell nyomni a kültérin a TX gombot.
Az adó beregisztrál és a beltérin megjelennnek a kültéri kis kijelzöjén is látható értékek.
Ezután elvileg 10 másodpercenként autómatán átlövi a cuccot, de a TX gomb nyomkodásával ellenörizhetö hogy milyen messze lehet vinni a jeladót...
Csilluka86 részére :
Az energiamegmaradás törvénye sajnos még kishazánkat is súlytja, bár lehet hogy erröl az óráról hiányoztál...
A két nyomorék ceruzaelemröl nem müködik a készülék háttérvillanya hónapokat, max pár tíz percet! Másként mindenki rakna pár ceruzaelemet (esetleg a buszokba góliát elemet) és a világ végéig autóznánk.
A kis dobozt pedig rakd az ablakba (kivülre), miután lepattintottad a hátlapot, kihúztad a 4 csillagcsavart és beraktad az elemeket, valamint a felsö utasításokkal összepárosítottad.
Bár, lehet hogy jobb lenne, ha beraknád a mikróba és jó közelröl néznéd.
Hmmmm.... Nem akarok lelkiismeret furdalást, úgyhogy a mikrós témát még véletlenül se csináld meg...
Apropó, remelem a te jeladód tökéletesen müködik, bár azt sem tudod mi a kis doboz. Nekem meg akinek szüksége lenne rá hogy müködjön is..... Ahhh.
Na mindenkinek sok szerencsét !!
Helló Mindenki!
Volt szerencsém egyszerre kettőt venni.
Természetesen egyik sem működött, üzembe helyezés után az első 3-4 jelet vette a kültéritől utána semmi, a kültéri pedig villogott becsülettel, majd 60 perc múlva sok vonal. Két napig szenvedtem, nem sikerült életben tartani. Ma ismét zsebben van az ára. Szerintem széria hibásak.
Üdv.
Sziasztok!
Tegnap vettem en is egy Millenium MN9313 -at a kedves mindenre "kaphato" TUSKO aruhazban. Nagyon jo. Ubergagyi, de occso embernek jo lesz gondoltam. Tevedtem. Nos. Az enyem sem birta a kulso erzekelest.
Pontos hiba: a csatornavalasztoval beallitott ertekek kulterin belterin, akkor a belteri veszi a kulteri egyseg jelet kb.: 2 percig. Utana semmi. A hangkapcsolo csak mozgatasra reagal. Muszaki ember leven (villamosmernok) Gondoltam megoldom. Sikerult. Javithato mind a 2 hibaja.
A kommunikacio azert szakad meg, a processzor (vmilyen kinai csekmet csepp alakban) hibasan van felprogramozva. A programjaba van irva, hogy a sikeres kommunikacio utan "a belteri egysegrol leven szo" majd elemtakarekossag szempontjabol kapcsolgatja a tapfeszultseget a belteri egysegben levo radiofrekvencias vevonek. Ez kb.:~2 percig mukodik, aztan hibara fut a a program ezen resze. Kikapcsolja vegleg a vevonek a tapfeszultseget. Ekkor ujrakapcsolni csak ugy lehet, hogy hosszan nyomvatartod a "CHANNEL"gombot ~2 masodperc. Ekkor ujra jo 2 percig.
Megoldas. Egy tranzisztort ki kell forrasztani, es a vevonek tapfeszultseget adni. A hiba megszunik. Kep a linken: [URL= [link]
A hangkapcsolo nem fog mukodni. Megoldas: Gyari piezot leforrasztani, ujat vasarolni, regit leforrasztani, ujat visszaforrasztani, piezot a dobozon belul athelyezni.
Link a keprol: [URL= [link]
Ennyi es mar mukoduk is!
Kellemes Javitast!
Ui.: Azota hiba nelkul megy az egyseg, es tapsra kapcsol a hattervilagitas! 400uA-helyett most 1,2mA az aramfelvetele. Ez jo elemekkel kb.: 2 honap.
Udv.:
mrkacsa
Na hali,
Egerszegen elfogyott, mennem kellett Kanizsára, hát vettem egyet az ottani két darabból...
Valahogy begrott hogy - ha mutternak nem is, de - milyen jól nézne ki a nappaliban, folyamatos háttérfénnyel...
Szériahibás természetesen. Szétszedtem, megmértem, tényleg szarul vezérli a tranyót a proci :(.
Ledobtam a tranyót, rövidre húztam a C-E-t, müködik.
Aztán kidobtam belöle a mikrofonként szereplö piezzot, meg a hozzá tartozó LED hajtó monostabil panelecskét.
Építettem egy másik panelt két SMD stabbal, az egyikkel a két ceruzaelemet tápoltam be párhuamosan (így csak akkor fogy az elem, ha áramszünet van ) , a másikkal meg betápoltam a LED-eket.
A szerkezet hátuljára raktam egy kis tápcsatit, és felakasztottam a szobában egy olyan helyre, ahol fut a falban egy 5 voltos vonal, onnét tápoltam be.
Most frankón megy, és még elemet sem kell cserélni benne...
Üdv,
Tom.
Az utolsot en vettem meg Egerszegen. :-)
Mivel nem akartam az arat levasarolni, es utso darab volt, ezert a dobozban talalt "furcsa" 3 db. tartalek csavarral egyutt hoztam el akkor. Ha erdekel vkit 2db. ebbe a tipusba valo tartalek csavar elpostazom :-D
Udv.:
mrkacsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!