Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A főbérlő lopja a netemet....

A főbérlő lopja a netemet. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Albérletbe költözem és a diginél kötettem a főbérlőmmel 80mb-os netet,(már sajna,hogy vele)igy hozzájutott a jelszo+felh.névhez..

És előszeretettel használja a netemet,persze az én káromra..:(

Utorrentel nyomon tudom követni hogy mikor használja amikor épp felére ha nem 3madára csökken a sebességem..

Valakinek valami ötlete van hogy mit tehetnék?

Xp-m van,valahogy nem tudom a beállítások menübe lekorlátozni hogy 1xerre csak 1 felhasználó tudjon felcsatlakozni ezzal az email-el és jelszóval?és ne tudjon párhuzamossan más helyről ezekkel az adatokkal ő is fellépni..

Vagy esetleg valami programmal le lehet korlátozni?

Már keresgéltem a net-en ez ügyben de nem találtam érdemleges választ..:(

Válaszotokat előre is köszönöm..

2011. nov. 6. 13:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Most köttettem be 2 hete,csak azt mondta majd ő elrendezni,pechemre persze..ha meg visszamondom meg ujraköttetem megint egy honap max mire ujra kihuzzák..:(
2011. nov. 6. 14:39
 12/23 A kérdező kommentje:
Segítsetek létszi mert nagyon idegesítő amikor a 3/4ed sávszélességemet ellopja..előre is köszi
2011. nov. 6. 16:12
 13/23 anonim ***** válasza:

Talán beszéld meg vele, hogy fizessen bele, ha már használja. Az a korrekt út.

Ha ez nem megy, akkor zárold a routert. Biztos, hogy van, különben nem tudnátok egyszerre ketten netezni. ipconfig/all parancsot verd be a futtatás -> cmd-be, ott kiírja az alapértelmezett átjárót. Böngészőbe beírod annak az IP címét és már ott is vagy a routernél. Ha még senki nem túrt bele, akkor a default jelszó védi, amit a típusára rákeresve megtalálsz a guglin. Ha valaki már hákolta, akkor hard reset a készüléken lévő gombbal és utána default jelszó. A routerben felraksz egy MAC szűrést és jóccakát. A MAC címedet szintén az ipconfig/all írja ki. Vigyázz, hogy a megfelelőt írd be (ha kábeles vagy, akkor azt, ha wifizel, akkor a wireless MAC adress kell), különben kitiltod magad.

A MAC szűrést kábeles hálózaton viszonylag egyszerű kikerülni, de nem hinném, hogy a csóka ért hozzá...

Mellesleg nem értem, hogy egy 80 megabites netnél hogy tudja lefoglalni a fél sávszélességet. Nálunk egy 60 megabites UPC vonal van, egyszerre megy a torrent és az egyetemi VPN, még sosem volt olyan, hogy mi voltunk a szűk keresztmetszet. Általában a wifi adja fel, nem nagyon tud 5 MB/sec fölé menni. Simán elduruzsol mindkét gépen a kapcsolat 3-4 MB/seccel, ha van server, ami bírja. Nálatok elvileg 5-5 MB/sec kéne, hogy beleférjen.

2011. nov. 6. 16:25
 14/23 A kérdező kommentje:
megvan az átjáró cím de ha beirom a keresőben az irja ki hogy az oldal nem elérhető most hogyan tovább?pedig már kezdtem reménykedni
2011. nov. 6. 16:39
 15/23 A kérdező kommentje:
directbe nem hoz ki alapértelmezett átjárót csak alatta a PPP adapter digibe segits kérlek...előre is köszi
2011. nov. 6. 16:43
 16/23 A kérdező kommentje:

külső ruterem amugy nincsen csak kábelen jön elötte meg a kapcsolószekrényből..:)

Akkor hogyan tovább?várom mielöbbi válaszodat..

2011. nov. 6. 16:47
 17/23 A kérdező kommentje:

Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:

Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :

Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Network Con

ection

Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-1A-xx-xx-xx-xx

DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen

Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen

Automatikus konfiguráció IP-címe. . . : 1xx.2xx.1xx.xx

Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 2xx.2xx.0.0

Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . :

PPP-adapter Digi:

Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :

Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface

Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-xx-xx-xx-xx-00

DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Nem

IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 92.xxx.xxx.xxx

Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 2xx.xxx.xxx.xxx

Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 92.xxx.xxx.xxx

DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 193.xxx.xx.x

193.xxx.xx.x

NetBIOS a Tcpip felett. . . . . . . . : Letiltva

2011. nov. 6. 16:51
 18/23 A kérdező kommentje:
Leirtam amit kidob csak kiikszeltem pár számot...segíts kérlek..ird le hogyan tovább és mire melyiket kell megadnom majd..köszi előre is..
2011. nov. 6. 16:52
 19/23 anonim ***** válasza:

Jah, látom. Ha csak az a kábel jön be a kapcsolószekrényből, akkor nem tudjátok egyszerre használni a netet, így "lopni" sem tudja. Hisz kapcsolata csak annak a gépnek van, akinek a hátsójába be van dugva a kábel. Ez esetben a sávszélesség zuhanása más okra vezethető vissza, pl. a szolgáltató általi korlátozás. P2P kapcsolatnál ezen segíthet a titkosítás:

uTorrent -> beállítások -> BitTorrent beállítások -> protokoll titkosítás.

Kimenő: erőltetve

titkosítatlan bejövő kapcsolatok elől pedig kapd ki a pipát. Majd várj egy fél napot a hatásra.

2011. nov. 6. 17:09
 20/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk ezt én sem értem,ha a kapcsolószekrényből jön egy utp kábel és az rögtön a kérdező számítógépébe csatlakozik akkor hogyan tudja lopni bárki más a netet?

Ahoz vagy két kábel kellene a szekrényből(amit a digi nem tesz)vagy egy router amiből két utp jön ki két számítógéphez...

2011. nov. 6. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!