Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehet összekötni a...

Hogy lehet összekötni a Számítógépet a TV-vel?

Figyelt kérdés
Van mindenféle kábelem, meg ha kell veszek is, csak ha valaki tudja, légyszíves írja le, hogy hogy lehet azt megcsinálni, hogy látszódjon a gép képernyő tartalma a TV-n.
2009. ápr. 26. 19:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Nekem úgy sikerült, hogy vettem egy kábelt, aminek az egyik vége scart, a másik végén pedig két dugó van, ez megy a számgépbe: egy jag dugó(ez viszi a hangot, úgyhogy a hang kimenetbe dugd) a másik pedig asszem az általad említett s-video (pici kerek fekete kimenetbe kell dugni a videokártyán)

Szóval ha ez megvan( nekem sikerült ezt a kábelt egy hifi-kábel boltban beszereznem, kb 800 pénzért) akkor a videokártyád illesztőprogramját kéne megkeresned, megnyitnod(ati catalyst-nak híjják)

Ha ez is megvan akkor itt kéne klón üzemmódot beállítani.

Asszem nekem ennyivel megoldódott a dolog, de csomót tökörésztem vele mire sikerült...:-)

Ha nem sikerül így sem, írd le kommentbe a problémát és próbálkozunk tovább...

Asszem a felbontással is érdemes játszani.

Sok sikert!

Üdv.

2009. ápr. 26. 20:27
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Jókat írsz nagyon,de ha nem ati videokártyája van,akkor nem ati drivernek kell fenn lennie.Intelhez pl az intel drivere kell.A klón opció meg akkor kell,ha azt akarja,hogy mindkét képernyőn ugyanazt lássa.Ennek az a hátránya,hogy nem azonos a monitor és a tv felbontása valószínűleg.

A kábel,amit írsz az valószínűleg tartalmazza azt az átalakítót,amiről a második válaszoló beszél.Gondolom én,de majd kijavít,ha nem így van.

2009. ápr. 26. 20:33
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Oksi de a kérdező a monitor képét akarja látni a Tv-n is, hiszen ezt írja a kérdésben. Akkor klón üzemmód kell nem?
2009. ápr. 26. 20:39
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Jaa és az én kábelemen nics semmi különös átalakító(látszólag)
2009. ápr. 26. 20:40
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

[link] ez a kábel kell hozzá

a képernyő beálitásoknál meg klonozni kell a képernyőket

igy a monitoron és a tv n is ugyan azt fogod látni

Az előző válaszadok jokat irtak

2009. ápr. 26. 20:43
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Mivel neki scart bemenete van,csak akkor ér vele valamit,ha van egy ilyen átalakítója is hozzá:

[link]

2009. ápr. 26. 20:45
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én nagyon bírom hogy más a felbontása a tv-nek, ugyanis a monitoron teljes képernyőre kitett videók általában élvezhetetlenek, ugyanakkor a tv-n nézve egészen jók. Nekem azt tanácsolták hogy butítsam a monitoromat a tv-hez, 800x600-ra, de nem tettem most is 1024x768-on van és prímán megjeleníti a tv, a monitor tartalmát. Szerintem ha növelném a felbontást a gépen, akkor sem lenne gond...de ebben nem vagyok biztos. Nem vagyok 1 számítógép guru...:-)

De azért csak sikerült összekötnöm a kettőt, kb két hét alatt...:-)

2009. ápr. 26. 20:47
 18/28 A kérdező kommentje:

20:45

Nekem pont ilyen átalakítóm van, köszönöm a segítségeteket!

2009. ápr. 26. 20:49
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Naa Ok. Szólj kérlek ha sikerült! Izgulunk...:-)
2009. ápr. 26. 20:53
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűsítem,hogy ez a bizonyos átalakító tartalmazza azt az erősítőt,amiről a második válaszoló beszél,és pont azért van rajta in/out kapcsoló,hogy tudd szabályozni,hogy te összegezni akarod a jeleket,vagy szétosztani.Neked nincs más dolgod csak,hogy összekösd egy sárga rca(megfelelő helyre dugva)-svideo kábellel,vagy összebuherálj egy ilyen kábelt.Mert létezik ilyen átalakító is:

[link]

Meg ilyen is.

[link]

Az kapcsolót nyílván in-re kell állítani.Az viszont biztosan fontos,hogy az s video dugó ugyanannyi kis tüskével rendelkezzen,mint amennyi a laptop kimenetén van,különben nem mennek át rendesen a színek,ezt tapasztalatból mondom.

Biztosan léteznek ilyen kábelek egyben is(akár in/out,vagy csak in ill out lehetőséggel,vagy akár jackkel is a hanghoz,amiről 20.27-es beszél.

A hangkártya driverről:azt elvileg kaptad a géphez(a hangkártyához).Mindenképpen fel kell telepítened,aztán te választhatsz a klón ill a windows asztal kiterjesztése mód között,attól függ,neked melyik jön jobban be.A klón módnál engem speciel idegesítenek a rendszeresen felugráló windows figyelmeztetések,arról,hogy nem jó a felbontás.A windows nem ismeri fel,hogy te két különböző felbontású kijelzőt is használsz,ezért cseszeget.De a windows asztal kiterjesztés módot elérheted úgy is,ahogy korábban mondtam.Ha valamit nem jól írok,akkor javítsatok ki.

Most már én is kíváncsi vagyok,hogy sikerül-e?:)...

2009. ápr. 26. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!