Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 2.4 GHz transmitterrel mekkora...

2.4 GHz transmitterrel mekkora lesz a irányithatósági hatótávolság?

Figyelt kérdés
R/C járműveknél. Azt olvastam hogy a 2.4 GHz (6 csatornás) az egyik legjobb és a komolyabb R/C makettekben használt. A kérdés tehát az hogy a hatótávolság mondjuk egy 2.4 GHz R/C autónál mekkora lesz ? Illetve (ha kevés) lehet növelni ezt ? Mivel olyat keresek ami nem egy hatalmas antenna , tehát nem rontja a kinézetett , de mégis egy pár km-es távolságra képes lenne. Köszi elöre is
2011. szept. 12. 10:35
 1/5 A kérdező kommentje:
Még valami :) Kérlek csak használható választ írjatok , tehát olyanokat hogy az időjárástól,levegőtől függ stb... ne , ezekkel tisztában vagyok ,egy átlagos rendes időben mekkora a hatótávolság ez a kérdés. köszi
2011. szept. 12. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Az antenna mérete adott, hiszen az a frekvencia függvénye. De olyat nem fogsz találni ami kilométerekre jó. Egy autót látni és irányítani már 100 méter körüli távolságnál is bajos, teljesen felesleges volna nagyobb hatótáv.
2011. szept. 12. 10:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát általában ezekre kamerákat szoktak tenni, de van olyan R/C autó ami 200km/h sebbeségre képes , tehát azért ha egyenes úton menne egy ilyen sebbeségel egy autó az hamar túllépné a pl.: 100 méteres távot.
2011. szept. 12. 10:43
 4/5 A kérdező kommentje:

Pl itt van ez: http://www.youtube.com/watch?v=nvViquuCeNU

igaz ez egy R/C helikopter de ez is szerintem pár kilométer messzire simán elmegy. És méretéből adodóan ezen sem lehet olyan hatalmas antenna, erről nem tudtok valamit ? Talán autóra is lehetne hasonlót tenni.

2011. szept. 12. 10:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Értem már. Nos tipikusan 1000-2000 méter a felső határa a távirányítóknak. A föld felszín közelében ez kisebb. Volt egy ismerősöm akinek egy 2,5 méteres fesztávú repülője veszett így el. Kb 600-700 méter magasan volt, a fejünk felett, amikor csak annyira fordította el a fejét a gépéről, míg megnézte a barátja gépének landolását. Aztán képtelen volt megtalálni a saját gépét odafent. Pedig távcsövekkel is kerestük. Soha nem lett meg az a gép. Egy autó még kisebb, és nyilván sokkal rosszabbul látható.

A hatótávot illetően, azt mondom az 1 kilométer már szerencsés eset lehet a normál forgalomban lévő adóvevőkkel.

A 35-40 MHZ adóvevők antennája olyan 1 méter körüli, a 2.4 GHz készülékeké még 9 cm körüli..

2011. szept. 12. 11:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!