Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy tudok ellenőrizni egy...

Hogy tudok ellenőrizni egy bicikli agymotort?

Figyelt kérdés

Sziasztok kaptam ingyen egy 250-500wattos 36v kefès agymotort.A kijövő vezetèkek:vastag plusz ès mínusz meg 4vèkonyabb(barna,narancs,kèk,zöld)

Volt nekem itthon egy pwm vezèrlőm kefès motorhoz(9-50v/max1500w/max40a)

Összekötöttem,a motort a vezèrlövel adtam neki 36v egy 18650cellàkbol összerakott akkumlàtorbol BMS nèlkül mivel csak egy teszt miatt nem volt kedvem bms-t rakni rà.A vezèrlőn volt egy tekerhető kapcsoló,ràtekertem ès semmi,majd megfordítottam a forgàs irànyt van erre egy kapcsoló a vezèrlőn rátekertem a kapcsolóra ès elkezdett asszem sikítani vagy valami hasonló hangot adott ki a vezèrlő ès szikrázni kezdett az aksi,úgyhogy kikapcsoltam.Lehet,hogy a vèkony vezetèkek okozzák pl e-fèk vagy hasonló?Hogy tudom ellenőrizni,hogy a motor jó?Szètszedni nem nagyon szeretnèm mivel ahhoz ki kell fűzni a felniböl

#motor #bicikli #e-bike #agymotor #Szènkefès motor
ma 11:20
 1/3 A kérdező kommentje:
Visszakötöttem ès a tekerő kapcsolón csak egy kicsit tekertem.Multimèterrel mèrve 36v kap a motor ès a pozitív ès a kèk vèkony kábel közt is 36v van.a többin is mèrtem ellenállást is de semmi.Meg meg próbáltam forgatni a kereket de nagy az ellenállása ezèrt nem forgattam meg.Ha nincs bekötve akkor szèpen forog
ma 11:46
 2/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Valami közelebbi típusmeghatározás kellene, mert kefés agymotor nem túl életszerű. Inkább olyan rémlik, amikor benne van az elektronika és azért kap tápot csak 2 vezetéken, de ez is ritkább, speciálisabb megoldás.

Egyébként, mint ismert, a BLDC motoroknak 3 fázisú kivezetése van, továbbá a Hall-szenzorok vezetékei.

ma 12:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Egy Cube epo bicikliböl van 2013asszem.Van benne áttètel is mert lehet hallani.Ès biztosan szènkefès mert az a 4vezetèk amit mondtam az nagyon vèkony onnan biztos,hogy egyik sem motorkábel
ma 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!