Nem az első vagyok, de kérdésedre válaszolva: ebben az árkategóriában ez nem rossz (pl. 2.8-ról indul az optika), alapvetően jobb eredményt csak 40 ezer felett kapsz.
Kevés fényben szenvedni fog, mert zajos az érzékelő, az optika nem fogja bírni a szembefényt, nem tud sportot fotózni és semmit nem tudsz manuálisan állítani. Ezek a hátrányai, ahogy az összes gépnek ennyi pénzért.
Én eddig még nem írtam() Ha rám hallgatsz akkor vegyél használtan egy Canon 10D-t.
Hogyha elég kitartóan keresgélsz akkor 30e ft-ér már objektívvel együtt fogsz találni.
És azzal már LEHET sportot, sötétben, meg mindenfélét fotózni, mint ahogy az előző hozzászóló azt tagadta....
Na akkor kedves kérdező.
Én egy Nikon D80 boldog tulajdonosa vagyok amit HASZNÁLTAN vettem 135 000 Ft-ért.
Ez a gép nem kezdőknek való.
Ezért ajánlottam a Canon 10D-t ami egy belépő szintű DSLR (tükörreflexes). Ezt pont a kezdő, amatőr, hobbi (vagy hívhatod aminek akarod) fotósoknak fejlesztették ki, mit te is vagy.
És ugye egy jó géptulajdonos megtartja a dobozát, papírjait (amibe benne van a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ).
A használati útmutató arra jó, hogy aki kezdő, amatőr vagy hobbi fotós akar lenni azt megtanítsa a kezdő lépésekre. (záridő, rekeszérték, mélységélesség...stb.)
Onnantól már csak 1 lépés van a kezdő, amatőr, hobbi fotóssá válás felé, mégpedig az, hogy megfogod a fényképezőt, kilépsz a lakásból és használod a használati útmutatóban leírtakat, és már is szép képeket készíthetsz, amiben ez esetben rásegít neked a Canon 10D. (Ami, hozzáteszem sokkal jobb, mint egy kompakt)
Remélem, segíthettem.. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!