Hogyan lehet ilyen képminőséget készíteni? Canon eos500D, kép lent
Canon eos500-asom van ( 18-55 kitobim van), 450D-s voltam eddig, leváltam újabbra. Ilyen jellegű képeket szeretnék csinálni, szerintetek hogyan állítják be M-nál? pl.rekesz,záridő,iso, stb...Bármi ötlet jöhet!!! Vagy az obi csinálja??
rendben, ma megyek fotózni megprobálom. AF vagy MF módban szoktál fotózni? Mert ugye AF nem biztos h tisztán megfogja az élességet. De csak akkor jó ha állóba van valami/ki. Mozgásban szerintem AF a kényelmes.
Ja és kiértékelő mérés, részleges, szpot, középre sulyozott átlag melyik jobb?
köszönöm h sokat segitesz, hálás vagyok.
Kiértékelőn szoktam (az a mátrix). Néha középre súlyozva (az lehet a részleges spot), de azzal az a baj, hogy tényleg középre súlyoz, akkor is, ha a téma a kép szélén van.
Szinte mindig AF-et használok, a mai gépek autofókusza nagyon jó. MF csak makrofotózáshoz (pl. a virágok) kellhet, de a makroobimban annyira jó az AF, hogy ott is ritkán használom. Ráadásul ahhoz kell rendes törőekés mattüveg is, hogy ezekkel a gépekkel megbízhatóan állíthass MF-ben élességet.
Viszont váltogasd a fókuszpontokat a témának megfelelően, ne csak a középsőt használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!