Hogyan lehet ilyen képminőséget készíteni? Canon eos500D, kép lent
Canon eos500-asom van ( 18-55 kitobim van), 450D-s voltam eddig, leváltam újabbra. Ilyen jellegű képeket szeretnék csinálni, szerintetek hogyan állítják be M-nál? pl.rekesz,záridő,iso, stb...Bármi ötlet jöhet!!! Vagy az obi csinálja??
Én ugyan Nikonos vagyok, de majdnem ugyanolyan elven működik a két gép:)
Az objektívtől elég kevés függ, sokszor használom az alapobjektívemet énis, ami szintén 18-55, és olyan képminőséget csinál, hogy néha el sem hiszem.
A legjobb képminőség érdekében a gépet mindig P (Programmed Auto) módba állítom, Manual módot akkor használok, ha érdekes effekteket akarok csinálni.
Szóval:
Programmed Auto mód
Kültérben ISO 400-at szoktam használni, akár felhős, akár napos.
Fehéregyensúly-t napsütésben vagy hagyom AUTO módban, vagy amit ajánlok, hogy próbálj ki, állítsd "felhős" borult időhöz, napsütésben jobban kihozza a színeket. Ezt nekem anno egy profi fotós ajánlotta, tényleg meglepően jó.
Ezt persze lehet egy kiváló minőségű objektívvel fokozni, de azt ajánlom, próbáld meg, amit mondtam:) Sok sikert:)
Látszik a képen, hogy kis mélységélességű. (tág rekesz, vagyis kis F szám... emellett még függ pár dologtól).
Egyébként nem ilyen képre számítottam... ebben nem tudom, hogy mi okoz olyan nagy technikai nehézséget. Viszont a beállítás (nem, nem a fénykéző technikai beállításáról beszélek) jó lett. Ha fél centivel arrébb lett volna a gép, akkor már nem volna ugyan ez :-)
A kép ötlete jó, de a bal oldali csaj borzasztó így. Egyébként kis rekesszel csinálták, viszonylag nagy látón. Tedd Av-be és tekerd le minimumra.
De igazából nem is értem, hogy mi ebben a különleges a kreativitáson kívül?
Kültérre viszont minek ISO 400? Csak rombolja a képminőséget és úgyis van elég fény...
Kérdezőnek: töltsd fel, amid van és akkor érteni fogom ezt a képminőség dolgot. Így kicsit tanácstalan vagyok.
Nikonos kollégának: bármit csinálsz, a magasabb ISO-n rosszabb lesz a kép azonos expozíció mellett. Persze ha sok és spektrálisan megfelelő fényed van (pl. naplemete fényei), akkor ISO 3200 mellett is szép képeket kapsz. Ha ezt beltérben próbálod, fénycső mellett és nincs egy D700-ad, akkor trágya lesz. Mondjuk ISO 1600-on meg lehet, hogy már bemozdulna, ez más téma. Ennek fényében nem értem, miért kéne konstans ISO 400-on lőni, ha elég a 200. Sőt, nekem a 400 sokszor túl sok, mert nem tudok 1/4000 záridő fölé menni, de szeretek f2.8-on vagy alatta fotózni nappal is. De ez is más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!