Intelligens áramszabályzóról mit lehet tudni? Mennyibe kerül? Tényleg megérné?
Sziasztok!
Most olvastam a neten, egész jónak tűnik / [link] De nem tudom az árát, és hogy valóban megéri-e?
Aki tudna segíteni, nagyon megköszönném!
25N
"Stabilizálja az áramingadozást, ezáltal energiát takarít meg"
Ilyent csak egy villamosságtani analfabéta írhat le!
A válasz megírásának időpontja: ma 01:04
szerintem semmit nem számít, amire te gondolsz az valami olyan eszköz lehet mint a tápegységekben a PFC, akkor igaz lenne amit írtál, ezzel csak az a probléma hogy ahhoz át kéne folyni a bejövő áramnak a csodadobozon :) de ha csak bedugsz vmit a konnektorba az max egy újabb fogyasztó, szóval nem hogy csökkenti a villanyszámlát, még növeli is, de javítsatok ki ha tévedek!
igen, tévedsz. az otthoni háztartásban jelenlévő induktív fogyasztók is meddő teljesítményt igényelnek, használatukkor megváltozik a fesz és áram közti fázisszög. ezt kompenzálni tudja egy, a betáplálási ponthoz közeli kapacitív fogyasztó.
csak míg az iparban a fázisok szétbarmolásáért kemény pénzt kell fizetni (ezért ott alkalmaznak szabályozható kapacitív fogyasztókat) addig a lakossági fogyasztóknál ez senkit nem érdekel, nem is mérik. nem tudsz olyan eszközt rákötni a kismegszakítóra, ami érdemben elhúzná a hálózatot...
Hú, nem is gondoltam, hogy ennyien írtok, köszönöm szépen!
A női mivoltomat direkt írtam le, köszönöm, hogy senki nem hülyézett! Azt sajnálom, hogy ez is csak "paraszt vakítás", de annak örülök, hogy előbb kérdeztem. Próbáltam rákeresni más fórumokon is erre a kütyüre, de én csak ezzel a névvel találkoztam, ezért nem is találtam róla semmit.
Akkor ebbe nem fogunk beruházni a közeljövőben :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a véleményét/hozzászólását!
Kellemes hétvégét, boldog Majálist, nem elfeledendő Anyák napját mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!