Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vajon mi baja lehet a gépemnek?

RenWargner kérdése:

Vajon mi baja lehet a gépemnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A gépem elég érdekes dolgot csinál: Ha elindítom, normálisan megy, azonban ha bármilyen 3d alkalmazást indítok el, nagyjából 20 perc múlva leállítja önmagát. Volt anno tápegység gondom, akkor újraindította magát, nem pedig simán leállította. Rendszergazdának tanulok, szóval én is értek azért hozzá, de másokat is megkérdezek.

A tápegységem 440 W-os, a videókarim pedig egy Nvidia geforce 8600 Gt 256 MB-os. duplamagos amd procim van, illetve asus m2n-e alaplapom.

Tehát szerintetek mi a probléma? A videókártyára, és a tápegységre lokalizáltam magamban a hibát. arra gondoltam először, hogy a videókari túlmelegedett, és lekapcsolja a gépet, ám volt olyan is, hogy végig tolattam rá a hűvös levegőt ventilátorral, nyitott gépházra, totál jó klímája volt a videókarinak, és így is leállt. Aztán gondoltam arra is, hogy a duplamagos proci fingott be, de a maghőmérséklete egyenként nem haladja meg a 42 fokot. A tápegység nem melegedik túl, és fújja-szívja a friss levegőt is. Gondokoztam rajta, hátha benyeltem egy hardvervírust, de újratelepítés után is ezt csinálja.

Valaki?

2011. ápr. 13. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:

szerintem a videokari dobta ki a taccsot...

próbáld ki egy másikkal, ha teheted szerintem azzal már jó lesz

milyen márkájú a tápod? ha valami noname Codegen szerűség az is okozhatja, szerintem ruházz be egy Chieftec-re.

2011. ápr. 13. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:
A videokártyára nem ráfúvatni kell a levegőt, hanem elszívatni. 3D-s tesztet csináltál már? Az is lehet, hogy nem jó az illesztőprogram. Tapintsd meg kézzel a videokártyát működés közben, mert nagyon kényes a hőre. A vírus a rendszer újratelepítése után is a gépen lehet, hacsak le nem formázod a merevlemezt.
2011. ápr. 13. 15:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Túlmelegedés vagy vga memória hiba.
2011. ápr. 13. 16:02
 4/9 A kérdező kommentje:

A tápegység asszem gigabyte, de nem vagyok benne biztos, most sajna nem tudom megnézni, suliban vagyok:D de amúgy az előző tápegység-problem miatt gondoltam arra, hogy ez nem tápegység gáz most.

a merevlemezt formáztam legutóbb, szóval nem hiszem ,hogy azzal lenne a gáz, meg full vírustalanítottam, stb...

a videókarit megtapiztam működés közben, és lakótársam szerint nem melegebb, mint az övé, szerintem mondjuk nem volt anno ilyen meleg. Azért is a videókarira gyanakszom, mert csakis 3d alkalmazásoknál fossa össze magát.

leszedtem a netről egy gyorstesztet a géphez, miközben futtattam, befingott...viszont mikor fullosan teszteltem a videókarit, meg a cpu-t, akkor nem írt ki problemet. olyan, mintha valami túlmelegedne, vagy túlterhelődne, és lekapcsolná biztonsági eljárásképpen. ami mondjuk azért érdekes, mert a 2001-es Arx Fatalis játék közben is ugyanezt megcsinálja, holott azért a 8600-nak nem kéne ezt csinálnia, még ha 256-os is...

2011. ápr. 13. 16:05
 5/9 A kérdező kommentje:
amúgy szerintem azért is a videókarival van gáz, mert az utóbbi időben kezdte el csinálni, előtte semmi baja nem volt. A tápegységre meg azért nem gyanakszom, mert amikor legutoljára volt táp problémám, nem csak 3d alkalmazásoknál állt le; elindítottam egy word-öt, és meghalt a gép, újraindult...:D
2011. ápr. 13. 16:10
 6/9 anonim ***** válasza:

szedd le az everest nevű progit, az kijelzi a hőmérséleteket

meg még egy legújabb nvidia driver-t felnyomhatsz, hátha... de tuti hogy ez a vga besz@rt

2011. ápr. 13. 16:14
 7/9 A kérdező kommentje:

már néztem a maghőmérsékletet, azzal nincs gáz...

de szerintem is a vga a ludas...:S

2011. ápr. 13. 16:18
 8/9 anonim ***** válasza:
A BIOS-ba nem piszkáltál bele?
2011. ápr. 13. 18:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Természetesen nem, és értek annyira a gépekhez, főleg mivel rendszergazda vagyok, hogy nem azzal lesz a probléma. Nem állítottam át semmit sem biosban, csak a boot sorrendet, de azt is visszaállítottam elsődlegesnek a hardverre. Tehát ez is kilőve.
2011. ápr. 14. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!