Vajon mert van nagy hangja a gepemnek inditas utan?
1. Poros belülről a gép és ezért zúg a ventilátor
2. Valamelyik ventilátor csapágya kiszáradt
Hát írok egy megoldást, ami picit veszélyes, de ha ügyes vagy meg lehet csinálni.
Szedd le az oldalát a gépnek, és nézz körbe min van venti. Majd az egyiket fogd meg, vagyis a közepét nyomd meg, ne a venti közé rakd az újjad. Indítsd el a gépet, és hallgatózz. Pár másodperc múlva engedd el, az elfog kezdeni pörögni, és meghallod hogy az csinálja-e a zajt. Ez mindegyik ventivel megcsinálod, és rájösz akkor hogy mi zereg a gépben. Menet közben is megfoghatod a ventit, de kicsit veszéjesebb, eltörheted ha ügyetlen vagy, vagy a körmöd helyét biza leszedi egy keményebb venti.
Mint mondtam ez veszélyes mind az újjadra, mint a gépre ha több másodpercig nem hagyod hogy forogjon. Valószínüleg pityogni fog a gép, hogy az egyik venti beszorult... Csavarhúzóval semmiképp se csináld!
Ha minden ventin végigmentél, és még mindig zúg, akkor biza a tápod zúg kegyetlenül. Azt nem tudod megfogni, mivel el van szigetelve. Csavarhúzóval se próbálkozz belenyúlni a tápba és megfogni a ventit, mert seperc alatt leég a táp, és rosszabbik esetben megvet az áram, mégrosszabb esetben leég az egész táp, és a gép is...
Ha megvan mi zúg, akkor cseréld ki, vagy bütyköld meg hogy ne zúgjon valahogy...
Uccsónak!
Szerinted hogy bütyköli meg ha csak annyit tud az illető hogy "hangos a gépe"???
Még a végén agyon b@ssza a 12voltos tápkábel, oszt lesz milesz!
Szólj a haverodnak! Ő biztosan ért hozzá!
Hát a bütykölés részét azon értem hogy valamit kezdesz vele, leszereled, megtisztítod, megnyomkodod meg megpörgeted. Majd visszarakod és rájösz ugyan úgy zúg.
Tényleg, nem is tudom mit értettem azon hogy megbütykölni... Nagyot nincs mit bütykölni rajta ha alapból zajos. De legalább megtudod melyik zúg.
A "megbasz az áram"-ot én szebben, de leírtam. Táphoz ne nyújj és vigyázz mihez érsz hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!