Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fotósok! Anyagilag milyen...

Fotósok! Anyagilag milyen géppel járnék jobban? (bővebben lenn)

Figyelt kérdés

Ha egy belépő tükörreflexes gépet, vagy ha egy digitális gépet veszek?

Csak azért, mert nem szeretnék negyedévente új cuccokat venni hozzá (sajna nincs olyan sok pénzem)...

2010. nov. 28. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:

A tükrös is digitális nem? Vagy filmesre gondolsz? Mert azt felejtsd el, ha számít a pénz...

Ha tükröset veszel és rájössz, hogy nem tetszik a fotózás, akkor még mindig eladhatod garanciaidőn belül kb 15% veszteségért. És utána veszel egy kompaktot, ha egyáltalán érdekel még az egész.

Viszont egy tükröst nehezen cipelsz mindenhova magaddal, így nehezebb megszeretni a fotózást, mint egy kompakttal. Vannak jó képességű kompaktok, de tudnod kell, hogy soha nem érhetsz fel velük egy belépő DSLR-hez, így hamar ki lehet nőni.

2010. nov. 28. 19:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Digitális alatt konkrétan ultrazoom gépet értek, tehát ahol nem kell pl. külön objektív

Szeretek fotózni, épp ezért akarok új gépet, mert a mostani már kicsit elavult (családi, nyaralási fotókhoz még elmegy, de komolyabb fotókhoz nem mindig elég)...

Tehát akkor járok jobban, ha veszek egy ultrazoom gépet amit nem *kell/lehet* bővíteni, vagy veszek egy tükörreflexest?

Nem szeretném azt, hogy a 120ezer forintos gép mellé kelljen még egy objektív 40-50ezerért, meg miegymás.

2010. nov. 28. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:

120 ezer forintos kithez képest több szolgáltatást nyújt egy ultrazoom gép. Viszont ha azért akarsz váltani, mert már kinőtted a régi kompaktodat, inkább vennék valami belépő tükröset 18-55 alapobival (akár használtan) és jövő karácsonykor még egy 70-300 körüli obit.

Ha biztos, hogy nem lesz rá több pénzed és használt sem érdekel, akkor pedig nagyon jó bridge gépek vannak már 60 körül is, nem mennék fel a százas árkategóriába.

2010. nov. 28. 20:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy Nikon D3000-est néztem délután 18-55-ös obival, 110e Ft.

Most néztem a 70-300-as obi árát, olyan 50e Ft körül mozog.

Ez szerintem még beleférne így jövő karácsonyra.

Azért kicsit olvasgatok a Bridge gépekről is...

Köszi az eddigi segítséged! :)

2010. nov. 28. 22:05
 5/6 anonim válasza:
Csak DSLR!! Bridge gépeket szerintem felejtsd el.
2010. nov. 30. 15:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam, mint kiderült sokkal jobban járok egy top-kategóriás Bridge géppel, mint egy belépőszintű DSLR-rel.
2010. dec. 6. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!