Hova lesz az a rengeteg elektronikai hulladék amit fogyasztói társadalomként elfogyasztunk?
Figyelt kérdés
Kezd olyan érzésem lenni,hogy minden egyre jobban gyorsul felfelé az emberek egyre éhesebbek.Tudom,hogy a gyártók nyomják ki egyre gyorsabban a portékáikat de pl mobiltelefon,számítástechnika,stb... egyre nagyobb gyorsulást látok és azt,hogy cseréld minél hamarabb vagy ha meg is vetted ne tartsd meg sokáig mert jövőre jön az új ami giga mega százalékokkal többet tud....Olyan fura,hogy mondjuk egy ember 2 évvel ezelőtt álmodozott egy videokártyáról és az egekbe magasztalta aztán mondjuk 2 év múlva kijön az új és az előző megy a feledésbe és cserélnie kell a legújabbra úgy érzi.Meddig mehet ez a dolog a végtelenségig vagy egyszer mindenkinek szembesülnie kell a fogyasztása következményeivel?tegnap 21:56
1/4 anonim 

válasza:

Semmi sem örök sem végtelen . Tippre a gyárak tulajai semmit sem fognak tenni mert az energia a tech eszközök folyamatosan elavulnak a katonaság ellövi a cuccokat . Bizonyos fokozatosság is lesz de váratlan megszűnés termék kivonás ipar leállás betiltás is . Sajnos a spekuláció a mesterséges élet leural mindent , nem termelsz nem tárolsz nem a friss élelmen élsz nem erdőbe falun létezünk . Sérülékeny bonyolult összetett rendszereken van ivóvíz agrárium kőolaj tárolás szállítás bármi . Egy sablon globál összeomlás nem lehet sem erre csak egy megoldás . A város ki van tartva nem állít elő hasznosat , felél mindent , szemetet gyárt . Ez a vidékre is jellemző . Nem pontosan így van de lesarkosítva igen .
2/4 anonim 

válasza:

"Olyan fura,hogy mondjuk egy ember 2 évvel ezelőtt álmodozott egy videokártyáról és az egekbe magasztalta aztán mondjuk 2 év múlva kijön az új és az előző megy a feledésbe és cserélnie kell a legújabbra úgy érzi."
Nem mindenki érzi úgy. Én a 15 éves cuccommal elvagyok. De nyilván a gyártónak az nem buli, hogy 15 évente veszek egyet, mindegy hogy miről legyen szó.
3/4 anonim 

válasza:

Van akinek 10 éves számítógépalkatrész is lapul a fiókja mélyén, vagy kidobta már a szemétbe, jobb esetben hulladékudvarban leadta. Nekem is porosodik régi gép a padlásomon.
Ezek újrahasznosítására meg vannak cégek még Magyarországon is
4/4 anonim 

válasza:

Egyrészt én nem látom, hogy gyakrabban jönnének ki új generációk, másrészt ha ezeket le is cseréli valaki, az általában máshoz kerül, nem dobja ki (vagy viszi hulladékudvarba), semmi értelme ezen rágódni. Azok aránya pedig valószínűleg elenyésző, akik 1-2 évente megveszik a legújabbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!