Bulcsando kérdése:
Létezhet hogy ez a generáció már annyira elbutult hogy sokan kikészülnének gép nélkül ?
Figyelt kérdés
Mivel töltötték régen a nagyon buta emberek az idejüket hogy nem tudtak kikészülni ?2021. febr. 26. 05:13
1/20 anonim válasza:
-ivással
-hülyeség beszeléssel
-kalapálással
2/20 anonim válasza:
Régen volt társadalmi élet, nem a neten irogattak egymásnak az emberek.
3/20 anonim válasza:
Nekünk még tanulni kellett nemcsak netről kimásolni az anyagot,voltak barátaink akikkel mindennap találkoztunk.Nem volt face,insta meg a tökömtudja milyen szenny oldalak.Rengeteget olvastunk.Hozzáteszem régen is voltak generációs különbségek,de ez a 2000es korosztály borzasztó.Istenigazából az 50%-a meleg,leszbikus életképtelen.Borzadztó jövő elé nézünk.
4/20 anonim válasza:
3 az a legnagyobb baj, hogy egoisták is, igazodjon hozzájuk a világ.
5/20 anonim válasza:
Igen! Végeztünk egy felmérést középiskolások között. Az jött ki, hogy nem bírnák offline 2 napig, illetve a párkapcsolatuk 2 hét alatt leépülne. Sajnos ez egy ilyen korcs életképtelen semmirevaló generáció, függők, lényegében kábítószerként függnek az elektronikai eszközeiktől és az internettől. A tudásuk hiányos, mert nem memorizálnak, hanem csak keresnek az interneten, legtöbbjük fejből nem tud elmondani 20 telefonszámot,amely az ismerőseié! igazából ütni kellene őket, ahol lehet, de sajnos a törvények nem engedik, így mi, azok, akik nem korcs telefon és internetfüggő senkik, csak szánakozva mosolygunk rajtuk és a vergődésünkön.
6/20 anonim válasza:
Nem tudom, mit értesz "kikészülni" alatt. Nem elbutult ez a generáció, hanem más kézségekre tett szert. Sokkal ügyesebben kezelik a számítógépet, a digitális világot. Megvan a felhasználói szintű számítógépes tudásuk. Csak 1 példa, amit a közelmúltban átéltem: már kétszer nem tudtam kiváltani 3 havi gyógyszeradagomat, mert a háziorvosom asszisztense, 50es nénike, nem tudja normálisan felírni a receptet. Mindkétszer a 30 napos receptre írta fel a teljes 3 havi adagot. És persze, így a gyógyszertárban nem adják ki... Szenved a géppel, a legalapabb szintű felhasználói tudása sincs meg. Pár hete a vakcina elleni oltásra hívtak be. Ki kell tölteniük vmi űrlapot a gépen minden beoltottról. Ott szenvedett a szemem láttara, hogy az előző oltotznak nem tudja elmenti az adatlapját, mert nem aktív a mentés gomb. Végül rájött, hogy a kötelezően kitöltendő mezők közül 1 kimaradt. Pedig egy adatlap kitöltése a betegről, receptfelírás rutinszerűen kéne menjen. De nem megy neki. Borzasztó. Szerintem nem gáz, ha végre lesz egy generáció, amelyik normálisan elboldogul a számítógéppel. Legalább felhasználói szinten. És akkor hátha a bankban is kevesebbet kell várni, mert Mancika jól tudja majd kezelni a banki programot, és gyorsabban halad a sor is. A számítógépes, digitális világ láthatatlanul átszőtte az életünket. Amivel sztem nincs baj, mert jó lehetősegek vannak benne. Jó lenne, ha mindenki tudna ezekkel a lehetőségekkel legalább felhasználói szinten élni. Pl: netbank kezelése, vásárlás, utazáskor szállás lefoglalása. Vagy ha az ember bekerül egy munkahelyre, ne okozzon neki komoly akadályt az ottani számítógépes program kezelése. Nem, én semmiképpen nem nevezném ezt az irányt elbutulásnak. Inkább új lehetőségeknek.
7/20 anonim válasza:
6-os marhára nem érted szerintem, hogy miről szól a kérdés! Nem a készségszintű internet és számítógéphasználatról, hanem a függő senkiházi nolife tinikről, akik telefon nélkül képtelenek életben maradni! Akiknek depressziót okoz, ha két napra megvonják tőlük az internetet! Egy korcs generációról, akik nem rendelkeznek valós tudással, mert nem tanulnak, csak alkalmaznak! Ezért vagyunk mi, akik még tárgyi tudással rendelkezünk - fejlettebb generáció, mint ők!
8/20 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam , nincs elbutulás hanem több a buta ember mert könnyebb érvényesülni , életben maradni .
2021. febr. 26. 07:16
9/20 anonim válasza:
8-as jól írtad! Elbutulásról beszélünk! Az agyuk nem működik egy bizonyos kapacitás felett! Mert nem tanulnak, csak alkalmaznak. Keresőrutinokat! Nem memorizálnak, nem tanulnak meg adatokat, nincs valós tudásuk! Az internetes keresőmotorok használatára képesek csak! Kézzel szinte nem is tudnak írni, funkcionális analfabéta ma magyarországon a fiatalok 62%-a (szintén felmérésünk alapján!)
10/20 A kérdező kommentje:
Nem én attól tartok hogy ezek az emberek meghaltak régen , bár elvileg régen is éltek nagyon buta emberek .
2021. febr. 26. 07:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!