Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az alábbi astabil multivibráto...

Az alábbi astabil multivibrátor miért nem működik az áramkör szerkesztővel?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

tegnap 17:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Most töröltetted ki a kulturált és hasznos válaszokat! Így már boldogabb vagy?

Azért sem írom le még egyszer, és remélem más is ignorálni fogja a kötekedő stílusodat!

tegnap 21:39
 22/37 A kérdező kommentje:

Sem nem volt kultúrált és enyhén fogalmaztam sem nem volt hasznos semmilyen szinten a válaszod egyik sem!

A moderátorok pedig azért töröltek mert megsértettél a szabályzatot te is nagyon jól tudod!

Egyébként azért nem válaszoltál esetem sem pedig a többiek mert nem tudjátok a választ!

Ez pedig láttatja hogy ki ért hozzá ki nem.

De a többieknek legalább volt annyi eszük hogy nem jöttek vissza kötekedni!

tegnap 23:05
 23/37 anonim ***** válasza:

A LED is dióda, de ha led helyett diódát raksz bele, akkor miért is működne? Vagy miért is kellene úgy működnie, mintha LED lenne ott?

És a tápfeszültséget is fordított polaritással kapja.

tegnap 23:11
 24/37 A kérdező kommentje:

Tessék itt van leddel is.

[link]

Még a kódot is át tudom küldeni ha gondolod és meg tudod nézni személyesen is

tegnap 23:28
 25/37 anonim ***** válasza:
És, ha a jobboldalon lévő elemet megfordítod, fejjel lefelé???
tegnap 23:31
 26/37 A kérdező kommentje:

25.

Próbáltam

tegnap 23:36
 27/37 anonim ***** válasza:

És megadni a tápfeszültség értékét?

(Pl.: 4,5-9V ?)

A két kondenzátor polaritását is beállítani.

Mivel száz éve nem foglalkoztam ilyenekkel, így nem vagyok biztos benne, de az is lehet, hogy a 100k helyett 10k ellenállás kellene oda.

tegnap 23:52
 28/37 A kérdező kommentje:

27.

A tápfeszültség értéke megvan adva csak nem jelzi ki neked a rajz próbáltam 3-5 és 9 volttal is, a kondenzátor nem ír polaritást ebben a programban, kipróbálhatom 10k ellenállással de mondom a legegyszerűbb az lenne hogyha megnéznéd te.

tegnap 23:55
 29/37 anonim ***** válasza:

"Én pontosan ugyanúgy kötöttem be ahogy a hestore linkben van"

Nem.

Az első - topiknyitó kérdésben szereplő - változatban az áramköri elemek alatt rövidre van zárva az áramkör, a LED-ek helyett szimpla diódák és az elektrolit kondenzátorok helyett sima kondenzátorok vannak.

"Nalad meg led van dióda helyett, ha jól látom."

A HEStore oldalán is LED-ek vannak. A kapcsolásnak egyébként úgy van értelme.

"a ti képetek más alul van 2 foldelés."

Mivel az az áramkör-szimulátor működő példájából lett átalakítva, ahol van egy +5V-os tápfeszültség, és kell valami, amihez képest viszonyít a program.

Elemmel is ugyanez a helyzet:

[link]

tegnap 23:57
 30/37 A kérdező kommentje:

29.

Megint valaki aki úgy ír, hogy nem olvassa el közben az előzményeket!

Tehát ezen a diódás dolgon már túl lett haladva ki lett próbálva leddel is és nem működik.

Akkor ha nálad működik nálad bal oldalt van a táp nálam jobb oldalt (gondolom nem ezt befolyásolja )akkor meg tudod esetleg írni hogy az Én esetemben miért nem működik?

ma 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!