Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A rajzolás a tabletnél mitől...

A rajzolás a tabletnél mitől függ? A ceruza vagy a tablet minőségétől?

Figyelt kérdés

Néztem vannak már olyan ceruzák ami jó androidra és ios-re is, mármint hogy egyszerre lehet használni mindkettőre, és láttam hogy a ceruzák között azért van különbség.

De ha pl veszek ceruzát ami drága és jó minőségű, ami rajzoláshoz tök jó, akkor számít milyen tabletem van hozzá? vagy a különbség jelentéktelen hogy számítson?

Így az appokat félre téve kérdezem ezt, mert láttam ios-re van nagyon jó app rajzoláshoz, de ugyan úgy androidnak is van egy hasonló.

Nem komolyabb rajzolás miatt kérdezem, hanem inkább hobbi, saját magam szórakoztatására.

febr. 1. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Érdemes a tabhoz megfelelő ceruzát venni szerintem ami biztosan jó hozzá, akár szakboltban rákérdezni
febr. 1. 14:10
 2/7 A kérdező kommentje:
huh félre értetted a kérdésemet, vagy én írtam le szarul, bár ja, inkább én írtam rosszul, a márkák közti különbségekre gondolok, és nem a ceruza márkákra gondolok, hanem a tabletek közti különbségeknél rajzolásra, hogy pl veszek egy ceruzát ami jó minőségű, és tegyük fel kb mindegyik márkához jó, akkor a rajzolás ugyan olyan lesz pl mint egy samsung vagy lenovo vagy ipaden? vagy lehet a tablet miatt valami különbség?
febr. 1. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:

iOS-re?

iPadOS-re inkább

De ha iPaded van, akkor vegyél Apple Pencilt, arra van optimalizálva!

febr. 1. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a filléres ceruzákra gondolsz, szerintem nem jók semmire, ehhez kifejezetten ezt támogató kijelző, kompatibilis, lehetőleg gyári toll/ceruza, és viszonylag erős hardver kell. Nem is olcsók, épp ezért. Egy rendes toll átlag 30e Ft.
febr. 1. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:

samsung S szeriás tabletjeihez sajåt S-Pen jár . azal tudsz rajzolni .

Apple tabletjeihez apple pencil valo .

Lenovo tabletjeihez P12 is sajåt toll van ,ami szintén rajzoláshoz valo

az univerzális tollak nem jók erre .

nem minden tablet jó ceruzás rajzoláshoz .

febr. 2. 06:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Én néha rajzolok apukám iPadjén. Valami kínai utángyártott tollal (olyan 12€ környékén volt, amazonon). Teljesen jól működik, hiszen kompatibilis. Mondjuk én elég ügyetlen vagyok a digitális rajzban, a papíros, hagyományos verziót jobban szeretem. Ezek inkább csak ilyen kis teszt rajzok, hogy mennyire jó a toll, meg kis játék az appokkal. Más tableten nem próbáltam. Maximum abban lehet különbség, hogy mennyire gyorsan reagál, mennyi a spét ahhoz képest, hogy húzod a vonalat meg hogy megjelenik. De ez meg függ sok minden mástól is, nem csak a tablet márkájától.

Szerintem döntsd el melyik tabletet akarod használni és vegyél egy olyan tollat, ami azzal kompatibilis. Először egy középkategóriásat, nem kell mindjárt a legdrágábbal kezdeni, de filléres szart sem érdemes venni, mert azzal biztosan szenvedés az egész.

febr. 2. 21:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, a drágább tollakkal pl. satírozni is lehet, érzékelik a bedőlést, lehet radírfunkció, el kell olvasni a leírásukat, esetleg tesztelték is.
febr. 2. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!