A rajzolás a tabletnél mitől függ? A ceruza vagy a tablet minőségétől?
Néztem vannak már olyan ceruzák ami jó androidra és ios-re is, mármint hogy egyszerre lehet használni mindkettőre, és láttam hogy a ceruzák között azért van különbség.
De ha pl veszek ceruzát ami drága és jó minőségű, ami rajzoláshoz tök jó, akkor számít milyen tabletem van hozzá? vagy a különbség jelentéktelen hogy számítson?
Így az appokat félre téve kérdezem ezt, mert láttam ios-re van nagyon jó app rajzoláshoz, de ugyan úgy androidnak is van egy hasonló.
Nem komolyabb rajzolás miatt kérdezem, hanem inkább hobbi, saját magam szórakoztatására.
iOS-re?
iPadOS-re inkább
De ha iPaded van, akkor vegyél Apple Pencilt, arra van optimalizálva!
samsung S szeriás tabletjeihez sajåt S-Pen jár . azal tudsz rajzolni .
Apple tabletjeihez apple pencil valo .
Lenovo tabletjeihez P12 is sajåt toll van ,ami szintén rajzoláshoz valo
az univerzális tollak nem jók erre .
nem minden tablet jó ceruzás rajzoláshoz .
Én néha rajzolok apukám iPadjén. Valami kínai utángyártott tollal (olyan 12€ környékén volt, amazonon). Teljesen jól működik, hiszen kompatibilis. Mondjuk én elég ügyetlen vagyok a digitális rajzban, a papíros, hagyományos verziót jobban szeretem. Ezek inkább csak ilyen kis teszt rajzok, hogy mennyire jó a toll, meg kis játék az appokkal. Más tableten nem próbáltam. Maximum abban lehet különbség, hogy mennyire gyorsan reagál, mennyi a spét ahhoz képest, hogy húzod a vonalat meg hogy megjelenik. De ez meg függ sok minden mástól is, nem csak a tablet márkájától.
Szerintem döntsd el melyik tabletet akarod használni és vegyél egy olyan tollat, ami azzal kompatibilis. Először egy középkategóriásat, nem kell mindjárt a legdrágábbal kezdeni, de filléres szart sem érdemes venni, mert azzal biztosan szenvedés az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!