Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Rendeltem kínából autó alá...

Rendeltem kínából autó alá való led szalagot, ami ilyen "futófényes" (ugye nem egy színben világít az egész szalag, hanem mindegyik led tud külön színt). a probléma az vele, hogy normál esetben úgy lenne hogy körbe megy a fény, viszont ez (?)

Figyelt kérdés
olyan, hogy a vezérléből két felé indul el a szalag és 3 szalagon rendesen fut a fény, az egyiken pedig külön. ha én azt az egyet folytatásba bekötném a másik három után, akkor működne? vagy ezt programozni kell? kicsit késöbb linkelek egy videót is, hogy érthetőbb legyen
ma 17:09
 1/9 anonim válasza:
100%
Illegális idehaza!
ma 17:15
 2/9 anonim válasza:
100%
A rendőrök miatt, írd ki ide a neved és címed!
ma 17:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az tök jó, hogy rendeltél ilyet, de azt ugye tudod, hogy Magyarországon a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet értelmében már a felszerelése is illegális?
ma 17:21
 4/9 A kérdező kommentje:
persze, forgalomban illegális, de az autót szinte csak találkozókra viszem. azért nem büntetnek meg ha kikapcsolva a kocsi alatt van
ma 17:22
 5/9 anonim válasza:
100%
4. Ha van rendszám a kocsin, már rá sem rakhatod!
ma 17:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Jo, rendben. köszönöm szépen a felhívást, de nem azt akarom tudni, hogy illegális e, hanem hogy a feletett kérdéssemre jó e a feltételezett megoldás.
ma 17:26
 7/9 Szirty ***** válasza:

A kérdésedre a válasz attól függ milyen a kütyü (vezérlő).

Vagy inkább hogyan működik.

Nyilván címezhető LED-ek vannak a szalagon (Pl. WS2812 vagy SK6812 vagy hasonló).

Megpróbálhatod folytatólagosan bekötni az egyiket a másik végéhez. Csak figyelj oda hogy jól kösd be.

Ha a vezérlő fel van készítve hosszabb szalag kezelésére akkor működhet a dolog. Ha nincs, akkor a toldat sötét marad.

ma 18:10
 8/9 A kérdező kommentje:
összekötöttem, de sajna csak félig világít az utolsó szalag, meg ami még furcsább hogy ugyanolyan sorrendben világít, mint az eredeti sorrendben
ma 19:07
 9/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ezek úgy működnek, hogy a vezérlő kiad egy parancskombinációt (kvázi "parancssort"), amiből az első LED végrehajtja az első parancsot, ezt a jelből levágja, majd így adja tovább a másik LED-nek. Az is végrehajtja az elsőt és így tovább.

Ha túl hosszú szalagot kötnél rá, amihez kevés a parancs, értelemszerűen az már nem működne.

Ennek fényében próbálhatsz kombinálni.

ma 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!