Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy régi alumíniumvezetékes...

Egy régi alumíniumvezetékes lakásban ezek mehetnek hosszabbítóval egy konnektorba vagy el kéne osztani őket mindenképp? : számítógép, monitor, modem, wifi router.

Figyelt kérdés

ma 08:34
 1/2 6pounder válasza:
84%
A vezeték keresztmetszete lenne érdekes ebből a szempontból. Bár a felsorolt eszközök összteljesítménye 1000W sincs, így nincs mitől tartani szerintem. (De mivel nem láttam, ezért nem tennék rá egy centit a nagylábujjamból)
ma 09:03
 2/2 Szirty ***** válasza:
69%

Az előttem szólót kiegészítve:

Az is számít hogy másik konnektorba ami ugyanazt a vezetéket terheli mi van bedugva és az mennyit fogyaszt.

A konnektorokat ugyanis nem úgy kötik be hogy mindegyikhez külön vezeték megy egy külön megszakítóról, hanem gyönyörű szépen felfűzik őket egymás után, egymással párhuzamosan kötve.

Így a vezeték elejét (megszakító felőli első szakaszát) azon a soron lévő összes konnektorban lévő összes eszköz egyszerre terheli.

Meg ennél sokkal csúnyább dolgokat is csinálnak amit a fal szépen elrejt, de nem részletezem inkább.

Nagy valószínűséggel nem lesz gond azzal amit írtál, de biztosabbat mondani csak az említett lényeges részletek ismeretében lehetne.

ma 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!