Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Biztonságos ezután a hosszabbí...

Biztonságos ezután a hosszabbító használata?

Figyelt kérdés

Olyan problémába ütköztem, hogy amikor megpróbáltam lekapcsolni a hosszabbítómat, akkor a kapcsolója csak visszapattant a bekapcsolt állásba. Mindeközben végig égett a piros lámpája (és működött is, a rádugott eszközök még mindig kaptak áramot), még akkor is, amikor kikapcsolt állapotban tartottam.

Ezután kihúztam, hogy biztonságosabban tudjam megnézni, mi lehet a gond vele. Kicsit kapcsolgattam, megpróbáltam úgymond erősebben visszatolni a kapcsolót a 0-ás állásba, és csodák csodájára ismét rendeltetés szerint működni kezdett.

Azonban felmerül bennem a kérdés, hogy ilyen hiba után biztonságos-e használni? Nem szeretném véletlenül magamra gyújtani a házat.

Sajnálom, hogy ennyire analfabéta vagyok a témához, nem értek az elektromos eszközökhöz, így inkább megkérdezem, hátha gond lehet belőle.

ma 10:15
 1/3 Szirty ***** válasza:
100%

Az ilyen billenőkapcsolók tudnak ilyet csinálni.

[link]

A dolog úgy történik hogy bekapcsolás pillanatában összeolvad az érintkező benne a nagy áram miatt.

Ezért nem lehet visszabillenteni. Kicsit erősebb behatásra az összeolvadt érintkezők engednek és megint működik.

Nem tudom mik vannak használva róla, ha biztosra akarsz menni cseréld ki.

ma 10:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Csak telefon- és óratöltők igazából, 3 25 wattos és 1 45 wattos, köszi a gyors választ!
ma 10:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Ne kapcsolgasd és nem lesz gond.

Ha erősen melegszik --> kuka

ma 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!