Egy kb. maximum 2000 wattos olajradiátort, egy átlagos asztali lámpát és laptopot milyen hosszabbító bír el biztonságosan?
Maximális terhelhetőség az olajradiátornak nem lesz kapcsolva, nem folyamatos üzem csaj éjszaka , napközben néha.
Kell-e speciális hosszabbító?
Számít-e biztonság szempontjából a hosszabbító hossza?
A hosszabbítókra rá szokták írni mekkora terhelést bír el. Add össze a szükségeseket és ha alatta van akkor oké.
Persze ha nem valami gány vacakról van szó, hanem normálisról.
Ha 2300W összteljesítménnyel számolunk,akkor 10A áram fog folyni 230V mellett.
Ezt egy szabványos hosszabbító "tudja",de rá is van írva.Olyat válassz,amin 10(16)A felirat van.Ezekben általában 1mm2,vagy 1,5mm2 keresztmetszetű vezeték van.
Ez kb.20 méterig jó.
Ha 20 méternél messzebbre kell vinni,akkor 2,5mm-es hosszabbító kábelt javasolok.
Ha kültér,és mechanikai behatásoknak is ki lesz téve,akkor gumikábelest,H07-RRF,vagy H07-RNF.
Köszönöm a válaszokat!
Beltérre kell, kb 6 méter hosszan.
Tegnap néztem a dugaljat de nem láttam rajta értékelhető infót csak olyasmiket ami a gyártóra vonatkozhat vagy nem tudom mire.
A klasszikus húsz méteres, narancssárga amit általában fűnyíráskor használ az ember.
Tegnap délután lett beüzemelve.
Ma reggel néztem a dugaljnál azaz konnektornál a dugvillát /micsoda szakszerű nevek/ és nem melegedett.
A dugvillán nincs infó.
Ha 6 méterre kell,akkor lehetőleg ne használj 20 méterest,mert a veszteség a hosszal is arányos.
A plusz 14m-en kb.5V feszültség esésed lesz(1mm2 vezeték esetén) ami 10A esetén 50W veszteség,ez a kábelt fogja melegíteni.
4-es is én voltam.
Üdv,egy villamosmérnök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!