Igaz-e, hogy az olcsó hálózati elosztó megbízhatatlan és/vagy kevés ideig bírja?
Egy 6-os hálózati elosztón gondolkodok asztali számítógép-használatra. Nem kell, hogy túlfeszültségvédelem legyen benne. (Látom, hogy különböző boltokban lehet venni 2500 Ft környékén.)
Egy személytől hallottam, hogy nem éri meg olcsót venni, mert "nem bírja a strapát". Igaz ez általában az elosztókra, vagy csak ő járt így eggyel, ami éppen gyári hibás volt?
Meg kell nézni, hogy honnan származik, ha normálisan EU-s, akkor biztosan megfelelő tanusítványokkal rendelkezik, mint pl. okés CE jelölés (amire hasonlít a kínaiaknak a China Export féle jelük nagyon véletlenül...)
De elsődlegesen azt kell megnézni, hogy mennyi amperes, és milyen anyagú és keresztmesztetű a kábel. Gyakran látok olyat, ami adott amperre vékonyabb, mint ami a nagy könyvben meg van írva. Továbbá bírjon annyit, mint amikbe bedugnád, meg amiket, meg a hálózati kismegszakítós kör.
Azt meg szemrevételezheted, hogy kb milyen anyagú, vastagságú lehet, meg hogy már ránézésre málik-e a borítás, vagy kell neki pár év.... ha olyan szr anyagból van.
Előző, ma 13:29-es vagyok, ha azóta nem írt más.
2500-ért nem kapsz. Csak olyat, amiben vékony a vezeték. És esetleg az is van ráírva Amperben, nem pedig több.... vannak ahol 1mm-es kábelkeresztmetszetre ráírnak annyi Ampert, ahová másfeles kéne (ugyan olyan anyagúból)
+1
illetve én nem vennék made in china random akármit
mégha sok tekintetben a Legrand cuccok sem olyanok, mint 10-20 éve.
Olykor ki lehet fogni akciósan is efféléket, én jómúltkor Aldiban, vagy Lidl-ben vagy hol is vettem tök olcsóbban, mint ami hasonló másutt.....
de ami normális, az kb másfélszer-kétszer annyiba kerül, mint az, aminek csak picike a vezetékhossza, szűk a kábel keresztmetszete (nem a műanyag borítással, hanem belül) és kevés ampert bír. Vagy ránézésre is valami béna vékony gumi fogja körül a vezetéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!