Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A fali dugalj kimozdult az...

A fali dugalj kimozdult az egyik oldalán a falból,mert véletlenül bele lett rúgva ami bele volt dugva. Visszapattintani nem sikerül. Áramtalanítás után lecsavarozhatom biztonságosan?

Figyelt kérdés

dec. 22. 17:30
 1/6 anonim válasza:
100%
Áramtalanítás után igen.
dec. 22. 18:27
 2/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
65%
Nem kell teljesen lecsavarozni, csak kicsavarozod annyira, hogy vissza tudd nyomni a falba.
dec. 22. 18:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elektromossággal nagyon kell vigyázni, mert nem viccel. Nem ajánlom, hogy megcsináld, ha még nem csináltál ilyet.

A dugalj, amiket én szereltem eddig úgy kapaszkodott a falba, hogy bal-jobb oldalon van egy-egy kampó, amit kampónként egy-egy csavarral lehet kifelé feszíteni. Befelé a kampókat egy gumi húzza. Tehát áramtalanítás után ha lepattintod a fedelét a dugaljnak (nem a közepét, hanem a keretet), fogsz látni egy-egy csavart ami a kampókat feszíti kifelé. Lehet lesz több csavar is, de ezt a két csavart kell megtalálnod. Utána fázisceruzával lecsekkolod, hogy tényleg feszültségmentes-e a dugalj. Azon az oldalon, ahol kimozdult a dugalj, azt az oldalit kiengeded. Ekkor már be tudod tolni a dugaljat. Visszafeszíted a kampót a csavar meghúzásával és visszateszed a fedelet. Én gumikesztyűben szoktam ilyesmit csinálni. De ha nem vagy szakember, akkor nem javaslom, hogy megcsináld, mert ha mégis feszültség alatt van a konnektor és a fázishoz hozzáérsz, akkor megráz az áram.

dec. 22. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul írtam. Mielőtt lepattintot a fedelét a konnektornak, azelőtt csekkold fázisceruzával, hogy sikerült-e az áramtalanítás.
dec. 22. 18:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Végül sikerült,és egyszerűen. Soha nem csináltam ilyet és nagyon nem szeretek árammal játszani,így emiatt még áramtalanítás után sem mertem belefogni, de mire rávettem magam,megnéztem és egyszerűbb volt mint gondoltam.
dec. 23. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Sokszor olvasom, hogy miért kell a technika nevű tantárgy. Hát az ilyen alapvető szerelések megtanulása miatt.

Mikor 7–ben elkezdtük a fizika tanulást, technika órán párhuzamosan a soros kötés, a konnektor szerelés volt a gyakorlati feladat.

Fa táblára voltak szerelve, elöl-hátul láttad, mit csinálsz, 5 V-os lapos elemmel dolgoztunk.

Nekem soha nem kellett villanyszerelő, hogy le-és visszaszereljem a konnektorokat festés után, hogy a csillárban kilazult foglalatokat

nő létemre megerősítsem.

Áramtalanítás, fejlámpa ( nekem bicikli fejlámpám van), fázisceruza, megfelelő , speciális csavarhúzó.

jan. 6. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!