Miért kezdték el mostanában használni a Francia típusú dugaljat itt nálunk is?
Egy ismerősöm nemrég rakatott szigetelést a házára kívülről és egy új konnektort is rakatott rá. Nagyon meglepődtem amikor megláttam a szép kerek dugaljat amiből kiáll egy hatalmas króm pöcök felül 😅
Kérdeztem, hogy miez az új csatlakozó és azt mondta, hogy mostanában már ilyeneket telepítenek.
Mi az oka ennek a váltásnak így 30-35 év után?
Továbbra is a német "schuko" típusú aljzatok a Magyarországon (is) elfogadott aljzatok. Gyanítom, hogy néhány, hazánkba települt külföldi megrendelő kérésére kerültek ezek telepítésre, ami "beégett" a kivitelezőnek.
A biztonság csak illúzió:
A védővezető nélküli, két pólusú dugvillát ugyanúgy be tudod dugni mindkét irányból, tehát itt sem valósul meg, hogy a fázis és nulla csak egy módon csatlakozzon.
Kérdezd meg Gyurit a tiktokon! :D
Biztos fog róla egy 10 perces kiselőadást tartani.
"azt mondta, hogy mostanában már ilyeneket telepítenek."
Meg az ablakon másznak ki, és az ereszcsatornán le.
A vállalkozó jár külföldre olcsó cuccért. És felszámolja drágábban, plusz bemeséli a megrendelőnek hogy most ez a divat, és megéri azt a felárat. És az még örül is neki, mert másnak nincs ilyen ...
"mostanában már ilyeneket telepítenek."
Nem. Ez hülyeség.
Nem tudom ki az a Gyuri. Nincs TikTok-om, de köszi a válaszokat!
Olvastam valami olyat is, hogy csak biznisz miatt léteznek egyáltalán az E típusú dugaljak ugyanis Franciaországba be van tiltva minden más dugalj pont azért, hogy ezt használják és ezzel a gyártók tudjanak még keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!