Ha egy 3f+N+PE dugaljat ÁVK van akarok védeni, aminek kismegszakítós védelme már van, felszerelhetem-e az ÁVK-t közvetlenül a dugalj elé?
Tehát sorrendbe úgy szokott lenni hogy a bejövő>ÁVK>kismefszakítók< és innen mennek a fogyaszrói áramkörök, most pedig bejövő>kismegszakító(amiről mennek szivattyúk) > ÁVK> dugalj.
Nem épület villamosság hanem szív vez szekrény, és annak az oldalára kell egy szervíz fugalj.
"...az nem is jó, mert akkor az ÁVK-t nem védi semmi."
Az AVK-n átfolyó áram akkor is korlátozva van ha az áramkorlát előtte van és akkor is, ha utána.
"és a zárlat az AVK és az utána levő áramkorlátozás között van?"
Akkor az előtte lévő megszakító old le ami a teljesítménykorlátozást végzi.
Nem életszerű egyébként hogy ilyen helyen legyen zárlat.
"ha van egy 40 A-es ÁVK, és mogotte 30 db 16 A-es kismegszakító..."
Mint fent. Ez csak elméleti latolgatás, hogy 30x16A=480A ami több mint 40A.
"#4 az ÁVK-t az előtte lévő védelmem névleges áramára kell 25/40/63A méretezni"
Az teljesítménykorlátozasra van ott, hányszor írjam még le? :D A villamos berendezés védelmét a felhasználó tulajdonában levő készülékekkel kell megoldani. A szolgáltató teljesítménykorlátozó készüléket szabadon cserélheti bármekkorára, más jelleggörbéjűre, szükség esetén áthidalhatja, satöbbi. Ez nem befolyásolhatja a villamos berendezés biztonságát.
"Szirty meg teljesen hülye a villanyhoz."
Szerencsére te viszont helikopter vagy ami minden felül áll...
Engedd meg hogy gratuláljak a hozzászólásodhoz!
Szeretném ha írnál még ilyeneket!
De tényleg! :)
Egyébként én arról írtam mi fog történni, nem arról, hogy mit milyen szándékkal hova tettek, vagy hogy mi van a papíron.
Ugye sztrogOFF?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!