Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ki kell kapcsolni vagy nem ??

Ki kell kapcsolni vagy nem ??

Figyelt kérdés
Van egy túlfeszülség elleni védelmes négyes elosztó világítós főkapcsoéóval + a négy aljzathoz is van világítós kapcsoló egyenként.Az lenne a kérdésem,hogy használat után kapcsoljam le az összeset /áramtalanítsam/ vagy nem !! Több szakemberrel értekeztem /pc.szerelővel,villanyszerelővel és megoszlanak a vélemények // Egyik azt mondja nem kell,a másik azt mondja,hogy le kell kapcsolni !!! Mi az igazság ?? Azon kívül,hogy tudom,hogy az igazság odaát van !!Sok véleményre lennék kíváncsi,amit nagyon megköszönnék !!Üdv Mindenkinek.

#hosszabbító üzemeltetés #hosszabbító áramtalanítás #világító kapcsolós hosszabbítóval való üzemeltetés
nov. 30. 12:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
? Értelmetlen a kérdés. A kapcsolót minek kapcsolnád le használat után. Így nagyban függ attól mi a fogyasztó.
nov. 30. 12:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Nyilván azért vettél kapcsolós elosztót, hogy tudd kapcsolni a rajta lévő fogyasztókat.
nov. 30. 13:33
 3/11 Szirty ***** válasza:

Amelyik elektromos készüléket nem használjuk, azt áramtalanítjuk (kikapcsoljuk) értelemszerűen.

Mi a kérdés?

nov. 30. 15:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha kikapcsolod, akkor a túlfesz védelem nem fog működni a kikapcsolt aljzatnál.

Viszont nem tudjuk hogy a kis kapcsoló mit szakít meg. Ha mindkét vezetéket, akkor úgysem okozhat gondot a túlfeszültség. Ha csak az egyiket, akkor lehet belőle gond.

nov. 30. 18:42
 5/11 Szirty ***** válasza:

"Ha kikapcsolod, akkor a túlfesz védelem nem fog működni a kikapcsolt aljzatnál."

Igaz. Ahogy a rendőrök gyorshajtást mérő radarja sem hatásos parkoló autónál. De ki az aki ennek ellenkezőjét feltételezi?

"Ha csak az egyiket, akkor lehet belőle gond."

Igen?

Milyen gond? Elmeséled?

nov. 30. 20:51
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Minden használat után vágd le róla a kábelt, az a biztos.
dec. 1. 12:04
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó és értelmetlen hülye válszt is ! Igazából senki nem a kérdésemre adott választ !! Nem érti senki,hogy mit akartam kérdezni ???????? Válaszolok a válaszokra : 1. Mit nem értesz ?? Olvasd el mégegyszer a kérdésemet ! 2.Igen ! Csak maradjon világitva a hosszabbító vagy kapcsoljam le ! 3.Az volt a kérdés,hogy kapcsoljam le a hosszabbítót vagy a pc. kikapcsolása után a világító kapcsolós hosszabbitót kikapcsoljam vagy nem szükséges ?? 4.A pc. + a monitor + egy világitó mini lámpa van még rajta.5.Nem értem ! A kérdés az volt,hogy a világító kapcsolós hosszabbítót kapcsoljam ki vagy nem ? 6.Kértem,hogy hülye válaszra nem vagyok kiváncsi !!! Szép napot mindenkinek !
dec. 1. 13:34
 8/11 Szirty ***** válasza:

"Az volt a kérdés,hogy kapcsoljam le a hosszabbítót vagy a pc. kikapcsolása után a világító kapcsolós hosszabbitót kikapcsoljam vagy nem szükséges ??"

Leírtam a választ!

Azt a készüléket amelyikre nincs szükség, érdemes áramtalanítani!

Hol vesztetted el a fonalat amikor olvastad ezt a választ?

Az hogy a PC-det kikapcsolod nem áramtalanítás.

Csak mert nem világít a monitor meg a PC még nincs kikapcsolva mivel mindkettőben üzemel tovább a készenléti tápegység nonstop amíg a kábelében áram van.

A hosszabbítóval viszont lehet áramtalanítani ami valódi kikapcsolást fog jelenteni a PC-nek is és a monitornak is.

"Nem érti senki,hogy mit akartam kérdezni ????????"

Azt kell leírni a kérdésben amit kéredzni szeretnél.

Nagyon zavaros a kérdésed egyébként mert nem világos hogy az elosztóba dugdosott fogyasztókra vonatkozik-e a "kapcsoljam le az összeset" vagy a aljzatok melletti kapcsolókra.

Azt sem írtad le az eredeti kérdésben hogy miket dugdostál az elosztóba.

Az én javaslatom az hogy miután kikapcsolod/leállítod a PC-t meg miegyebet ami be van dugva (tehát magukat a készülékeket) kapcsold ki az elosztó főkapcsolóját.

dec. 1. 15:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. + Azt is javaslom hívd fel a szolgáltatót és mondd le az áramot ha nem kell majd kérd újra ha kell!
dec. 1. 19:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod, hogy kikapcsolva maradjanak az eszközök, akkor a világítós kapcsolót kapcsold ki.

Ha azt szeretnéd, hogy az eszközeid feszültség alatt maradjanak, hagyd bekapcsolva a kapcsolókat.

dec. 1. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!