Hegesztőgépeken a ventillátor kifele szívja a levegőt, vagy befele tolja? vettem egy régi hegesztőt de nincs rajta ventillátor, úgyhogy tennék rá egyet, de nem tudom pontosan hogy szokott lenni a gépeken
Figyelt kérdés
nov. 16. 16:48
11/19 anonim válasza:
Mutasd a forrásodat akkor. Korábban még azzal hencegtél, hogy egyszerű eszközökkel kimutatható, hát akkor én most ezt javaslom neked, hogy teszteld le az egyszerű eszközeiddel. Meglepő lesz az eredmény és nem téged fog igazolni.
12/19 anonim válasza:
Józan ész koma. Ha nagyobb a többi nyílás a ventilátorfelületnél, és ha lokálisan egy hűtőbordát kell hűteni, akkor rajtad kívül nagyon senki nem tervezné kifelé szívóra a ventilátort. Hegesztőgépeken elég nagy és elég gyors ventilátor szokott lenni, igen célszerűtlen lenne kifelé nyomni a levegőt, mint egy szélgép, amikor lehet azt úgy is, hogy a doboz orrán-száján szétosztva megy kifelé a túlnyomás. Bizonyos esetekben a ventilátor is túl melegen üzemelne, ha szívással próbálna hűteni. Nyugodtan játszhatod az agyonképzettet, írd le a te forrásodat erre a hülyeségre inkább!
13/19 anonim válasza:
Pedig a szívás és a fújás pontosan ugyanakkora levegőt mozgat meg. Továbbra sem ez a lényeg, hanem a levegő útja. Azt kell biztosítani. Nagy nyomást akkor kell kialakítani, ha akadályozva van a légáramlás.
14/19 anonim válasza:
A befújás erősebb turbulenciát alakít ki a berendezésben, így a nyugodtabb áramlási viszonyokhoz képest a légáram útjába eső felületek hőátadása kissé emelkedik.
15/19 anonim válasza:
#13 Sok szerencsét a művelődéshez, kérlek vonulj vissza kicsit pallérozni extra mélységű bölcsességedet!
16/19 anonim válasza:
#15 Neked is ezt tudom javasolni. Művelődj, tanulj. Ha szerinted ez nem így van, akkor a beszívott levegő egy része az hová tűnik a te elméletedben? Ha veszünk egy szellőzőcsövet, aminek a közepére berakunk egy ventillátort, akkor szerinted a két felén eltérő mértékű lesz a légáramlás? Én értem, hogy ez nem evidens, de a valóságban mégis így van. Korábban puffogtál róla, hogy egyszerű eszközzel kimutatható. Hát akkor végezd el a kísérletet az egyszerű eszközeiddel!
17/19 anonim válasza:
De igazából elég megnézned egy ipari ventillátor légáram/légnyomás grafikonját. Láthatod, hogy nincs rajta jelölve az irány. Mert ez teljesen mindegy. A két oldalán ugyanaz az érték mérhető. Független, hogy szívó vagy fújó oldalon mérsz.
18/19 anonim válasza:
Az ugye megvan, hogy egy készülékház az se nem cső, se nem ventilátor, kedves áramlástani szakértőnk? Könyv. Használd. Jó lesz.
19/19 anonim válasza:
Ugyanezt tudom elmondani továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!