Alin se lehet már a régi normális forrasztó ónt kapni? Vagy tudtok linkelni olyat, ami még a régi, ólmos?
ezek a mostani vackok hihetetlen, de a pákacsúcsot is tönkreteszik nagyon hamar és nem is fognak, de ezzel nem vagyok egyedül ugye.
valakinek sikerült még normális ónt rendelni?
pl ezen nem igazodok ki mert nem írja le, hogy mentes-e vagy sem:
Specifikáció szerint környezetbarát, így ólom nem esélyes szerintem.
A vásárlói vélemények (ha nem is néztem mindegyiket), idióták. Örül az árunak, csak még ki kell próbálni, vicc. Írhatott volna utána is. Meg amelyik öngyújtóval már tesztelte, a marha.
Valaki elégedett, de az lehet rutinos ember, aki ólommentessel is jól boldogul.
Olyat kell nézni, ami 63/37-es, vagy ilyen is van:
Sn60Pb40
Hogy mi az igazság, más kérdés, de a vélemények tudnak segíteni, ahol értelmes emberek írnak, használható kommentet.
na igen, borzalmas véleményeket tudnak írni. a legjobb, amikor még ki se bontotta, de azért tetszik neki :)
ez a 63/37 és Sn60Pb40 mit jelent és honnan tudom, hogy olyat veszek/rendelek? Magyar műszaki boltokban már tuti nem kapok ólmosat, igaz?
Az ón/ólom arányát mutatja, ezekre lehet keresni is. Nálunk már tiltott hivatalosan, de Kínából be szokott még kúszni.
Volt olyan, hogy 63/37-est rendeltem, nem is volt éppen rossz, de azért volt egy érzésem, mintha kicsit kevesebb lenne benne az ólom.
Én ilyet rendeltem és jó volt:
nem tudom, mennyinek kell lennie benne, de nekem csak most fogyott el a régi jól bevált ón, aztán ahogy az újat kezdtem használni, azt vceszem észre, hogy szikrázik a forrasztóhegy, nagyon hamar elhasználódik és persze a forrasztás ereje se olyan.
konkrétan volt olyan eszköz, amit el kellett küldenem olyan műszerészhez, aki rendes ónnal meg tudta forrasztani, ő is mondta, hogy az ón engedettt el mindig. és igaza lett, azóta jó.
tehát akkor ez a 63/37 egy minimum-arány?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!