Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Utcai, ipari felhasználású...

Jones Bo kérdése:

Utcai, ipari felhasználású (narancs)sárga fénnyel világító nátriumlámpa miért kapcsol ki egy ido után, míg a mellette levo világít folyamatosan ?

Figyelt kérdés

Amíg a buszra vártam figyeltem, hosszab ideig nem világít mint világít. Másik is kapcsolgat, de lényegesen ritkábban, és van amelyik, míg ott vagyok, ki sem kapcsol.

Miért ?

Viszonylag új építésu teruletrol van szó tehát a lámpatestek is vélhetoleg egykorúak.

Szakmabeli választ várok de a laikust is értékelem.

Koszi !

És bocsi a PC-n, amirol írok, nincs magyar ABC, így hiányoznak a magyar magánhangzók.

#kikapcsolás #nátriumlámpa #utcai világítás
nov. 14. 01:45
1 2
 11/13 Szirty ***** válasza:

Nem lehet témát lezárni (olyan értelemben hogy több hozzászólás ne szülessen). Elhal magától ha mindenki úgy érzi hogy nincs már mit hozzáfűzni.

Nem minden nátrium fényforrás csinálja ezt. Csak ez a jellemző rájuk.

nov. 16. 17:25
 12/13 A kérdező kommentje:

Hm, egy pillanat...

Most akkor, hogy van?

Boltban vásárolt "tiszta-új" nátriumlámpa is vacakolhat akár az első üzembehelyezés éjszakáján úgy mint amelyik már pl. másfél éve húzza?

Vagy ez csak egy bizonyos, meghatározhatatlan idő múlva jelentkezik?

Darabfüggő? Ún. "pénteki darab"

nov. 16. 18:00
 13/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Túlmelegedés miatt előfordulhat néha egy új lámpánál is, ennek oka lehet gyártási szórás is, nem sikerülnek pontosan egyformára valószínűleg.

Egyébként tapasztaltam már, többen odajutnak, hogy a "fényforrás" lehet csak tárgyilagos kifejezés, holott a lámpát egyszerűbb leírni.

- izzólámpa

- gázlámpa

- higanygőzlámpa

- indukciós lámpa

- bányászlámpa

- nátriumlámpa

- kisülőlámpa

- gázkisülőlámpa

- glimmlámpa

- LED-lámpa

...lehetne sorolni, sokféle lámpa van.

Valaki azt kifogásolta, hogy szerinte a "lámpa", ami tartja az eszközt, de az a lámpatest, úgyhogy ez sem jó érv a "lámpa" ellen.

nov. 16. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!