Egy laptop mennyi ideig lehet folyamatosan bekapcsolva? Napi 8-12 órán keresztül bekapcsolva lehet?
Pl zenelejátszó program menne. Játék nem.
És mennyi ideig lehet töltőn a laptop? 8 órán keresztül lehet?
Nálam egy régi laptop "fájlszerverként" üzemel.
Pontosan 347 napja nem volt kikapcsolva.
Nincs korlátozva a bekapcsolási idő. Addig lehet bekapcsolva ameddig akarod.
"Úgy szeretném csinálni, hogy ne romoljon el"
Akkor ne kapcsold be. :)
Nyilván a használattól elhasználódik és akkor tönkremegy, valamilyen hibája lesz. De kis szerencsével ahhoz hosszú idő kell.
Nem tudom, ez mennyire igaz, de nekem azt mondta a szervizes srác, hogy ha hálózatról használom folyamatosan, akkor az akkut inkább vegyem le róla, mert az akku élettartamának nem tesz jót, ha folyamatos töltésen van.
De amúgy 2017-ben vettem a laptopot, napi 10-12 órát megy, és semmi baja...
Attól függ.
Az üzleti-munkaállomás-gamer laptopok bírják.
Egy olcsóbb netezős laptop akár passzív hűtéssel már más kérdés, de elméletileg ugyanaddig kellene bírniuk mint egy asztali gépnek.
Az akkuval kapcsolatban meg tényleg jó ha inkább kiveszed, és fél évente lemeríted majd feltöltöd. Legtöbb laptopnál az alsó burkolatot csak egy csavar tartja, amit aztán felpattintasz, és az akkut szintén kb 6db csavar tartja, illetve a csatlakozó az alaplaphoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!