Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Macbook miért nem érzékeli az...

Macbook miért nem érzékeli az USB-C-s fülest?

Figyelt kérdés

2017-es Macbook Pro-ról van szó. Mind a 4 usb portba megpróbáltam bedugni, de egyiknél sem érzékelt. Csak a jack csatlakozón keresztül engedte a jackes fülest.

Nekem mindenképp a C-s fülest kellene használnom. USB-C to Jack átalakítót kell vennem hozzá mindenképp, vagy valahogy megoldható hogy az usb porton keresztül használjam?

okt. 23. 14:31
 1/5 Morzsi007 ***** válasza:
Milyen füles?
okt. 24. 11:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy AKG usb-c füles, a telefonomhoz járt anno
okt. 24. 13:05
 3/5 anonim válasza:

Sajnos ismerős a helyzet.

Ugyanígy jártam az USB-C átalakítóval is. Először azt hittem tönkrement, ezért vettem egy új átalakítót, ám azzal sem működött a fülhallgató egyik Apple eszközömön sem. Pedig korábban hónapokig használtam többféle vezetékes fülest is ezzel az átalakítós eljárással. Különböző fórumokon utánanézve ez egy általános probléma. Szerintem valamelyik év eleji/tavaly év végi rendszerfrissítés miatt szakadt meg az USB-C fülhallgatók kompatibilitása az Apple eszközökön. Gondolom ez egy szándékos “fejlesztés” lehet, különben már rég kijavították volna.

Mindenesetre azóta kénytelen vagyok Bluetooth-os fülest használni.

okt. 26. 13:45
 4/5 A kérdező kommentje:

De videót vágni bluetooth-os fülessel nagyon kellemetlen így a hang delay miatt 🥲

Pont azért akartam a kábeles fülest használni..

okt. 26. 14:33
 5/5 anonim válasza:

Időközben találtam megoldást.

Szimplán csak át kell állítani a Rendszerbeállítások/Hang menüponton belül a kimeneti forrást az adott USB-C-s eszközre. Nekem legalábbis most már működik, pedig szentül hittem, hogy keresztet vethetek rá. Legalább most már újra tudom használni a másik fülest, ha a Bluetooth-os éppen töltőn van. :D

Ettől függetlenül korábban mintha magától átállt volna automatikusan, ahogy csatlakoztattam, szóval lehet, hogy tényleg egy frissítés miatt változott ez meg.

A lényeg, hogy így, a kimeneti forrás manuális beállításával elvileg nálad is működnie kellene. (Hármas voltam.)

okt. 26. 15:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!