Hogyan indítsam újra a fél életem, ha megsérült a telefonom?
A kérdés nem vicc, a googletől a revoluton át már minden fiókba csak úgy lehet belépni, ha a telefonjáról hitelesíti a belépést az ember. A google esetében még telefonszámot sem lehet a fiókhoz rendelni, számítógépről sem enged be, pedig mindenhova tudom a jelszavaimat és a belépőkódjaimat. A google fiókomhoz mondjuk nem jut eszembe a biztonsági kérdésre a válasz (már ha adtam meg valaha ilyet). Bankos app, revolut, hasonlók esetén manapság már nem SMS kód jön, amihez elég lenne a saját működő SIM kártyám egy működő készülékkel, hanem csak appon keresztül enged bármit csinálni. Amibe ugye a tönkrement telefonon vagyok belépve.
Szereztem másik telefont, de mivel az előző kéne mindenhova az első belépéshez, így nem sokkal vagyok előrébb.
Ilyenkor a teendő új e-mail címre regisztráltatni az ügyfélkapumat, és végigjárni az összes bankot és fintech céget, amiknél pénzem van, több napot elszerencsétlenkedve erre, csak mert mindenhez telefonos alkalmazás kell? Komolyan, 2018 óta ez a technológia csak visszafelé fejlődött, nonszensz, hogy ezt csak egy lezárt, biztonságot helyen tartott tartalék telefonnal lehet kiküszöbölni, amibe már jó előre belépek és beregisztrálok mindenbe, amit használok, nehogy A Szentséges Telefon valamikor tönkremenjen én meg hetekig félgőzzel működjek, ellenkező esetben lehet barlangot vagy lakatlan szigetet nézni magamnak.
Na, a helyzet végül a telefon alaplapjának típusazonos másik telefonba átszereltetésével oldódott meg.
Elmebeteg, aki ezt a színleg agyonbiztosított rendszert kitalálta.
Kérdező, hidd el, ebben a qrva őrületben, amivel a végfelhasználást nehezítik meg durván kínos mértékig... pár éven belül bejön majd a krakk, hogy Te bbe se tudsz már lépni, mert olyan körülményes és dokumentálatlan - AZ ÁTLAGember számára - de a qrva kiberbűnöző, magyar qrva maffia meg a szovjet fenegyerekek 1000 fiók/nap sebességgel fognak törni, és csak annyi lesz a kérdés, hogy a Te fiókod 5 perc múlva kerül sorra a betűrendben, vagy 5 nap múlva.
😡🤬
Hasonló volt akkor, amikor a Telekom nagy sunyiban és közvetetten törvényi kötelezettséget sértve az egész vezetékes rendszerét (és valószínűleg a GSM-et is) áttolta VoIP-re : A csalók úgy járkáltak ki-be az account-ok között és olyan hívószámot hamisítottak maguknak, amilyet csak akartak. Tényleg, korlátok nélkül.
Valami piszok sok ember volt az, aki napi minimum 6 hívást kapott mástól, hogy Ő miért hívta a másik felet, mit akart, stb-stb.
És mint később megtudtam, ebből nem csak egy nagy hullám volt.
A Telekom meg csak ült mint egy tejbetök, és fapofával x@rt egy ótvaros bűzölgő hatalmas nagyot az egészbe. 🤬 Azt se tudták már, hogy működik a rendszerük, amit a Westel-nél még képes volt pár régi róka összepakolni. IT oldalról meg (VoIP oldaláról) gondolom pár egyetemista vagdosta nekik össze a cuccost, 600 ha nem több kiskapuval és sérülékenységgel, aztán kifizetés nélkül húzhattak máshova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!