Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Minden villanyoszlopon 3...

Minden villanyoszlopon 3 fázis, 400V van ahol már nem szigeteletlen, magas feszültségű kábel, hanem szigetelt, 400 V vonali feszültségű kábel van vagy vannak olyan utcák, ahova csupán 1 fázis van bevezetve?

Figyelt kérdés
Alapvetően könnyen bővíthető egy átlagos infrastruktúrájú lakott területen levő ház 3 fázisra?

#fázis #Villamos infrastruktúra #Villamos hálózatok
okt. 4. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Általában beviszik mindenhova a 3 fázist, mert így lehet biztosítani a terhelés elosztását. Nem minden házat kötnek ugyanarra a fázisra.
okt. 4. 21:26
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

230/400 V energetikai szempontból kisfeszültségnek számító kategória.

50 V alatt törpefeszültség

1-35 kV (vonali) középfeszültség, felette nagyfeszültség.

Noha vannak finomabb részletek, AC/DC stb., vagy újabban 1000 V felett már nagyfeszültséget értelmeznek, de hagyjuk, engem sem érdekel annyira, hogy ezzel töltsük az időt.

okt. 4. 21:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem is írtam, hogy a 400V magas feszültség lenne. De szerintem se töltsük ezzel az időt, a lényeg, hogy ebben is konszenzus van közöttünk, akár csak abban, hogy a 400V-ot kisfeszültségnek értelmezzük.
okt. 4. 21:54
 4/4 anonim ***** válasza:
85%

Nem, nincs olyan utca ahová csak egy fázist vinnének be!

Nem, nem kimondottan könnyen bővíthető egy eddig egy fázisról üzemelő családiház.

Az engedélyeztetési és szabványosítási folyamat sem olyan egyszerű és olcsó, majd a ház hálózatának szétválasztása külön körökre is elég szép feladat.

okt. 5. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!