Hogy kell bekotni az akksit?
3. vezeték a belső termisztor szokott lenni, aminek másik vége (belül) a negatívra van kötve.
Igényes ember persze multiméterrel ellenőrzi, hogy a piros tényleg a pozitív, nehogy kárt okozzon.
A negatívot, ha nem találnád el, nagy gondot nem okoz, csak a termisztoron keresztül nem lesz áram (5-10 kohm nagyságrend).
Viszont lehet olyan készülék, ami igényli a termisztor (3. vezeték) bekötését is, letilthat nélküle.
Az akku kinézetre kis henger alakú,nagyobb,mint egy ceruza elem. 7 cm.A linkje már nem él. 1000 mah 3,2v. Fényképezni most nem tudom, mert 2 hete leesett a telóm és betört a kameránál.
A cucc, amibe bele akarom rakni, annak nincs linkje és ugyan olyat nem találtam. Csak elemeset találtam. Amúgy egy elektromos főzőkanál, amit egy éve viccből vettünk meg a helyi kínaiba pár száz ft-ért,de a feleségem megszerette és azt mondja, neki hasznos és néha használta. Csak éppen az akku hamar tönkre ment. Már csak 5 percet bírt. Eleinte kb 2-3 órát bírt 1 töltéssel.
3,2 V névleges feszültsége a LiFePo akkunak van, amihez nem jó a szokásos Li-ion töltő. (Azért írom így, mert elvi szinten mindkettő Li-ion alapú, csak valahogy meg kell különböztetni.)
Are LFP batteries and lithium-ion battery chargers the same?
The charging method of both batteries is a constant current and then a constant voltage (CCCV), but the constant voltage points are different.
The nominal voltage of a lithium iron phosphate battery is 3.2V, and the charging cut-off voltage is 3.6V.
The nominal voltage of ordinary lithium batteries is 3.6V, and the charging cut-off voltage is 4.2V.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!