Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy kell bekotni az akksit?

Hogy kell bekotni az akksit?

Figyelt kérdés
Vettem egy uj akksit. (1000-es, 3,2v) 3 vezeteke van: piros, zold es feher. A reginek 2 volt. Piros es fekete. Az ujnal melyiket hova kell?

szept. 22. 08:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Néhány részletet megoszthatnál. Milyen akksi, milyen eszközbe stb.
szept. 22. 08:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, de én egyszer úgy csináltam, hogy a zöldet kihagytam, és csak a fehéret, pirosat kötöttem be. Ugyanúgy működött a cucc.
szept. 22. 09:03
 3/13 Szirty ***** válasza:
55%
Nem a vezeték színe számít, hanem az hogy hova van bekötve a vége.
szept. 22. 09:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Le ne írd, hogy gyerek kisautóhoz, elektromos rollerhez vagy atomreaktorhoz kell-e...
szept. 22. 09:31
 5/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:

3. vezeték a belső termisztor szokott lenni, aminek másik vége (belül) a negatívra van kötve.

Igényes ember persze multiméterrel ellenőrzi, hogy a piros tényleg a pozitív, nehogy kárt okozzon.

A negatívot, ha nem találnád el, nagy gondot nem okoz, csak a termisztoron keresztül nem lesz áram (5-10 kohm nagyságrend).

Viszont lehet olyan készülék, ami igényli a termisztor (3. vezeték) bekötését is, letilthat nélküle.

szept. 22. 14:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy csak a filmekben van az, hogy mindig a pirosat kell elvágni?
szept. 22. 16:06
 7/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Fehér általában a termisztor vezetéke, de linkelhetnéd milyen akksiról van szó. Szinte biztos, hogy a piros a pozitív.
szept. 22. 17:55
 8/13 A kérdező kommentje:

Az akku kinézetre kis henger alakú,nagyobb,mint egy ceruza elem. 7 cm.A linkje már nem él. 1000 mah 3,2v. Fényképezni most nem tudom, mert 2 hete leesett a telóm és betört a kameránál.

A cucc, amibe bele akarom rakni, annak nincs linkje és ugyan olyat nem találtam. Csak elemeset találtam. Amúgy egy elektromos főzőkanál, amit egy éve viccből vettünk meg a helyi kínaiba pár száz ft-ért,de a feleségem megszerette és azt mondja, neki hasznos és néha használta. Csak éppen az akku hamar tönkre ment. Már csak 5 percet bírt. Eleinte kb 2-3 órát bírt 1 töltéssel.

szept. 23. 00:23
 9/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Oké, ez érthető, de miért nem 2 pin-es akksit szereztél hozzá?
szept. 23. 09:02
 10/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
46%

3,2 V névleges feszültsége a LiFePo akkunak van, amihez nem jó a szokásos Li-ion töltő. (Azért írom így, mert elvi szinten mindkettő Li-ion alapú, csak valahogy meg kell különböztetni.)

[link]

Are LFP batteries and lithium-ion battery chargers the same?

The charging method of both batteries is a constant current and then a constant voltage (CCCV), but the constant voltage points are different.

The nominal voltage of a lithium iron phosphate battery is 3.2V, and the charging cut-off voltage is 3.6V.

The nominal voltage of ordinary lithium batteries is 3.6V, and the charging cut-off voltage is 4.2V.

szept. 23. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!