Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy 12V-os DC ventilátor...

Egy 12V-os DC ventilátor meddig üzemeltethető 2darab AA-s elemmel?

Figyelt kérdés
Tudom hogy rengeteg fajta elem van de nekem elég ha levezeti valaki hogy Alaku a számolás. A ventilátor se 12V-on fog pörögni, hanem lehet kevesebben. Köszi

szept. 17. 11:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De akkor elvileg csak hogy a saját kérdésemre válaszoljak Akkor ha 3db 1.5V AA-s elemet használunk aminek feltételezzük hogy 2500mAh és akkor vegyünk egy 5V-os ventilátort ( [link] ezekszerint a 3DB elem 11.25Wh és ez a ventilátor 0,47W-ot fogyaszt ezek szerint a 3db ceruza elem kb 24 óráig tudja működtetni a ventilátort?
szept. 17. 18:16
 12/13 Szirty ***** válasza:

Megtévesztő hogy a hestore adatai szerint 5V-os, a névleges áramfelvétele meg 0,94A. Az meg 4,7W lenne.

De az adatlapja szerint 94mA az áramfelvétele...

[link]

szept. 17. 19:16
 13/13 anonim ***** válasza:

#11: Az akkumulátor feszültsége a terhelés hatására csökken, míg el nem éri a végfeszültséget. Ezt a gyártók 0,8-09 V-ban határozzák meg - a 2500 mAh is ehhez a teljes, végfeszültségre történő lemerítéshez tartozik - például:

[link]

A motor Szirty által belinkelt adatlapja alapján inkább az a valószínűbb, hogy a motor a 3 darab sorba kötött elemről - ami kezdetben 4,5 V-ot ad - addig fog működni, míg a cellacsomag eléri az adatlapon megadott 3,5 V-os indulási feszültséget (ez cellánkénti 1,1667 V) - mindeközben folyamatosan csökken a sebessége.

A Panasonic alkáli elemekről szóló kézikönyvéből:

[link]

kiindulva lehetne becsülni üzemidőt - én max 6-10 órát prognosztizálnék.

szept. 17. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!