Van olyan kültéri kamera, amit távolról lehet megnézni, esetleg irányatni, és sim kártyával, mobilnettel működik?
Bármelyik kültéri, hálózati IP kamera megfelelő lehet a célra (így nagyobb választékból tudsz választani, mintha kifejezetten mobilnetes modemmel egybeépített változatot keresnél), csak össze kell kötni egy 4G routerrel (pár példa: [link] vagy: [link] vagy: [link] ).
Ha mozgatni is szeretnéd, akkor az úgynevezett PTZ (pan-tilt-zoom) IP-kamerák környékén nézz szét.
1
Kivétel a kaputelefonhoz tartozó kamera, de az is csak kb 1 méteres távolságon belül készíthet éles képet közterületen.
2
Köszi.
Úgy látom értesz hozzá, részletezem.
Mit ajánlasz erre?
Most a cél hogy minnél olcsóbban tudjak napi 1 db állapotmegfigyelő fényképet megnézni a telekről (áram, van). Még csak videófelvétel sem szükséges.
Úgy néztem, hogy a legolcsóbb lehetőség a feltöltőkártyás mobilnet.
1000Ft/2GB
Most a modem árát is megspórolnám, ha lehet.
Később több biztonsági kamera telepítése is tervben van, több telekre is.
Akár még okos konnektorral irányított öntözőrendszer is, de most szűkös a keretem.
#3: A probléma az, hogy nagyon helyzetfüggő egy ilyen rendszerhez való kamera választása. Kérdés hogy milyen távolról mekkora területet kellene látnia a kamerának (ez befolyásolja a szükséges optika fókusztávolságát), kérdés, hogy hogy megoldható-e a helyi áramellátása (szóval van-e a kamerához közel hálózati csatlakozó aljzat), vagy vinni kell oda áramot is, szükség van-e éjjeli megfigyelési képességre, stb...
"Később több biztonsági kamera telepítése is tervben van,"
Akkor egy központi rögzítő (NVR) is ajánlott, az össze tudja fogni a kamerákat, és helyi rögzítést is biztosít.
"Akár még okos konnektorral irányított öntözőrendszer is"
Ezen és az előbbi állítás miatt a 4G router fontos, így több eszközt lehet egy hálózatba kötni.
2 megapixeles képen is kivehető, amit tudni akarok.
Egy méteres körön belül el tudom helyezni amit látni akarok.
A kirakott "csalétket" nem lopták-e el, a növények levelei nem hervadtak-e.
2 és 10 méteres fókusztávolság is jó.
Áram van.
Most nem kell éjjeli megfigyelés.
Ahogy írtam most az olcsóság lenne a legfontosabb.
"de te nem fogsz tudni rájelentkezni távolról, mert nem fogod tudni a kamera IP-jét A mobil net IP címeit dinamikusan változtatják,"
A DDNS ezt megoldja.
"ráadásul carrier-grade NAT-ot használnak, szóval más IP-t kap belül a SIM kártya, mint amit az internet felé mutat."
Ez esetben egy bérelt/felhőtárhelyre fel lehet tölteni az inkriminált képeket - erre sok IP-kamera/NVR lehetőséget biztosít.
"ami magával hozza, hogy 24/7-ben kell hogy fusson egy linux, amihez villany kell, meg konnektor meg még más is és , és már nem is éri meg vele vesződni."
A biztonság megéri a vesződést.
"Elméletben igaz amiket írsz. Gyakorlatban egy gyötrelem. "
Nem csak elmélet, gyakorlat. Érteni kell hozzá, vagy megbízni olyat aki megcsinálja.
"Nekem az volt."
A saját inkompetenciádból eredő frusztráltságodat ne itt éld ki. Megoldások kellenek, nem nyafogások, azokkal nem lehet előre haldani.
És tudtok valami megoldást feltölthetős mobilnettel távolról elérhető kamerára?
(Nem vagyok informatikus.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!