Kigyulladhat egy LED lámpa?
A kisvárosban ahol élek volt egy tűzeset. Nem volt nagyon súlyos , nem sérült meg senki egy helyiség éget ki.
Viszont állítólag a tűzvizsgáló szerint a mennyezeten lógó LED lámpa (izzó?) hibásodott meg és az okozta a tüzet.
Ez igaz lehet?
Ha olcsó, kínai vacak, aminek az áramköréből mindent is kispóroltak, akkor igen.
Ugyanez igaz az olcsó akkutöltőkre is.
A LED lámpák (főleg az óccsók) gyenge pontja hogy a feszültségszabályzó elektronika erősen melegszik, ennek ellenére mégis gyúlékony műanyagból van a lámpa többi alkatrésze.
Pedig elég lenne pár szellőző lyukat fúrni a műanyag részekbe.
Szeretném kérni az itt válaszolókat, hogy ne gagyizzák a kinai ledeket.
Ha egy ilyen eset megtörtént, elsőként egyébként a vezetékezésre ésa foglalatra gyanakoknék.Az meg az üzemeltető sara.
Nem használnak gyúlékony anyagot a lámpákban sem. Izzásba jöhet, szenesedhet, de lángra nem kaphat, ez régóta általános követelmény az elektronikai alkatrészeknél, készülékeknél.
Ezt nevezik lángmentes anyagoknak.
Tűzvizsgálók is érdekesek néha... Elismerem a rutinjukat is, de voltak már furcsa megállapításaik is, szerintem. Nem biztos, hogy annyira tévedhetetlenek.
Megnéztem nekünk milyen márkájú LED lámpáink vannak.
A konyhába és az egyik szobába Tungsram - Kinai.
Van Osram is ami tudtommal Német? . lenne. De ezt is Kinában gyártották.
Már mindent Kinában gyártanak?
Nem általánosan a kínait szidom, hanem az "olcsó gagyi kínait"
Azaz a párszáz forintos vackokat
"Szeretném kérni az itt válaszolókat, hogy ne gagyizzák a kinai ledeket."
Nem "gagyizás" ha valaki leírja a saját, negatív tapasztalatait. Tessék minőséget gyártani, valós élettartam adatokkal és akkor nem lesz annyi panaszkodó.
Saját tapasztalatom: noname, hivatalos magyar kereskedelemből vett 100W-os LED tápegység az első bekapcsoláskor levágta a ház 25A-es főbiztosítékját és a dugalj áramkör 16A-es biztosítékját.
Kedves 8-as , amikor azt kérem, ne gagyizd a kinai ledeket akkor mint szakember szólok hozzád. Aki dolgozott az iparágban.
Szóval szedd össze magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!