15 V DC-ről működő ledlámpát lehetséges üzemeltetni 12-14V-ról vagy valószínűleg nem fog bekapcsolni?
pont egy ilyen ritka led reflektort fogtam ki, aminek a bemeneti tápja 15V-os. azt hittem, ez is DC 12V, és így nem gond az akkus táplálás a szabadban, de sajnos most láttam meg ezt a 15 V-ot.
figyelmetlen voltam, mert valamiért természetesnek vettem a 12 V-ot.
Vajon pl az autóakku 13-14 V-ja nem lesz elegendő neki? vagy hogy működnek ezek? 15,0 V -ra vannak tervezve és alatta meg se nyekken vagy esetleg csak enyhébben fog világítani?
az a baj, fontos lenne, mert a legtöbbet éppen szabadban kell, ahol csak akkunk van.
mi a véleményetek?
(már megrendeltem sajnos, de még nincs itt, így kipróbálni nem tudom, csak jó lenne tudni, mert nem is olcsó, aztán mérges vagyok most, amiért későn vettem észre)
sajnos Aliexpresses szóval mindneképp bukó. ha csak csoda nem történik és mégis működik ...
azon gondolkodom közben, hogy 15 V DC-t előállítani viszont nagyon nehéz feladat. 2 db akkut sorba kötök, aztán abból step down converterrel leviszem 15 V-ra a feszt, na de ez elég macerásnak tűnik. a step up meg eddig mindig bezavart, valahogy azok nem jöttek össze.
A LED-ek nyitófeszültsége általában pár - 1,5-5 - volt szóval ott több LED van összekötve.
Egyébként jószerivel - ha hordozhatóra akarod megcsinálni - akkor két 12 V-os (vagy egy 24 V-os) akkumulátort használsz és egy step down konverterrel leredukálód a feszültséget 15 V-ra.
"van olyan led esetleg amelynek a nyitófeszültsége pont 15V?"
Ne így gondolkozz.
Egy "kulcsra kész" LED lámpában nem csak LED van, lesz abban valami elektronika is.
Szerintem is működni fog 12V-ról.
Szerintem működnie kellene. Én is használtam már 14 voltos eszközt (monitor) 11 voltról, de 19 voltos eszközt (all in one PC) is 12 voltról, mindkettő működött.
A lámpádnak is működnie kellene, esetleg kicsit halványabban fog világítani, de lehet, hogy nem is lesz annyira észrevehető, esetleg ha merül az akku.
elviekben 45W, de hát gondolom, erre nem lehet adni annyira.
adom a linket, hátha hozzáértőnek ez így mond valamit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!