Megéri Windows-ról Mac-re váltani?
Kis kontextus: Egy windows-os gamer Lenovo laptopom van, de le szeretném cserélni mert kicsit lassú meg azért már jó pár éves. Nemrég lett egy új Iphone-om (Androidos voltam sok éven át) és sokkal jobban tetszik. Ezért arra gondoltam hogy egy Macbook-ot vennék. Elsősorban programozásra, videóvágás/szerkesztésre, tartalomgyártásra szeretném használni. A játék nem szempont mert nem az a cél vele.
Kb 440 ezer forint rá a keret, de lehet használtan veszek. A kérdésem az lenne hogy 85 akku ciklus az még belefér vagy inkább offos? Illetve inkább legyen benne egy M1 16gb RAM-al vagy M2 de csak 8gb RAM-al? Mi a különbség?
Esetleg milyen tapasztalatotok van a Macbook-al? Megéri vagy nem?
Akkor leírom a valóságot, mert láthatóan nem jöttél rá, hogy miért történik ez.
Egyrészt, pont arról van szó, hogy én nem gyűlölöm az Apple önmagában, arról van szó, hogy szart gyárt. Ez jól látszik a telefonok esetében is, ahol már egyértelműen lemaradtak az Android-hoz képest. Olyan funkciókat adnak ki, mint új megoldás, ami Android-nál már vagy 5 éves. Ezt nem lehetett elmondani 5-10 éve. Viszont ennek ellenére megy vakon az Apple istenítése. Nyilván felesleges érvelni már amikor kb. minden 2. blogon lehet olvasni, hogy az Apple lemaradt.
Másrészt, annak ellenére, hogy az Apple ellen nem érvelnek, én pont hogy érveltem és te ennek ellenére csak személyeskedni tudsz. Vagyis amit elmondtál, az pont rád igaz.
Pl. bizonyítottan hazudtál arról, hogy a fejlesztők milyen arányban használnak Mac-et és arra nem volt gerinced, hogy bocsánatot kérj.
Szerinted így komolyan vehető szakmailag bármi, amit mondasz, amikor még emberileg se tudsz elviselhető módon viselkedni?
12: kissé felpaprikáztad magad. Én mondtam, hogy a fejlesztők és kreatívok 90%-a macet használ, de te valaki mást akarsz térdepeltetni érte indokolatlanul súlyos szavakkal.
Nyilván túlzás, főleg ha ilyen nyílt szavazásokat nézünk a stackoverflow-s indiai csordával. Akkor mondjuk úgy, hogy aki szabadon és ingyen választhat, az főleg Macbookot kér. Silicon valley elsöprően Macbook, német cégek ahol dolgoztam szintén, kivéve ahol Windows policy van, a fejlesztők bánatára.
Leírod, hogy miben korlátoz a Macbook? Hadd tanuljunk valamit, kíváncsi vagyok a konkrétumaidra.
Aha. Szóval én, aki teljesen objektív és tárgyilagos volt, az felpaprikázta magát. :D
Akkor a logikád alapján téged már megöl az ideg, mert neked ez már a 2. hazugságod.
Nézd, ne viselkedj úgy, mint egy 12 éves. Fogd meg a linkeket, amiket küldtem és olvasd szépen végig és akkor kiderülne, hogy olyat hazudsz megint, amit már a linkek cáfolnak.
Szóval mi is ez az állítás? Arról beszélsz, hogy indiai "csordával" jön a stackoverflow, miközben a linken lehet látni, hogy melyik országból mennyien töltötték ki. Az indiai "csorda" mindössze 6.4%, miközben az amerikai giga"csorda" - gondolom ez a helyes megnevezés, mivel több, mint háromszor annyian töltötték ki - az 21% felett van. Még németekből is többen töltötték ki.
A helyzet az, hogy Ha megnézed, akkor az EU + Észak-Amerika kombó több, mint 60%-ért felel. Vagyis jobban leírja a nyugati helyzetet az a felmérés, mint az indiait, ami elhanyagolható arány.
Szóval a valóság az, hogy a top IT cégeknél alapvetően a macbook-ot kerülik. Akár a silicon valley-ben, akár más nyugati országban, amikor fejlesztésre kerül a sor.
Ezeknél a cégeknél pont, hogy magasabb szinten szokott előkerülni a macbook, pl. én is a világ egyik vezető IT cégénél vagyok és a 3 szinttel felettem lévő manager-nek már macbook-ja van. És ott pont azért kerül elő, mert ott bizony nem kell 30-nál gyorsabban menni, mint annak, aki ténylegesen fejleszt.
Ez ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!