Nem lesz elég pénzem nyár végére, hogy egyetem kezdésre egy rendes erős laptopot vegyek magamnak ( mérnökinfó, mechatronikai mérnök). Egy ipad kitudná váltani vagy egy évre vagy rövidebbre a laptopot ott? Tudnék azon programozni? Elég lenne?
Figyelt kérdés
jún. 17. 17:19
2/20 Kólauborkával válasza:
Elvileg nem is kell erős laptop (ugye itt kérdés mi az erős, mert a legújabb generációs gamerlaptop is erős, de a pár éves is).
Igazából, szerintem egy “átlagos”(megfizethető) irodai gép is megteszi, már ha tanulásról van szó.
3/20 marcusek válasza:
Nem, nem tudja kiváltani, de nem a hardver a ludas, inkább a szoftver. De ezekhez a feladatokhoz egyáltalán nem kell erős gép. Ha csak nem AAA játékokat programoztok, de valahogy ezt kétlem.
4/20 A kérdező kommentje:
Nem gamerlaptopra gondoltam, de egy normális ami nem akadozik meg elbírja a programokag az ilyen 350-400 ezernél kezdődik ahogy néztem.
jún. 17. 17:30
5/20 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy az iPad elégséges lenne. El sem fut rajta pl. a C fordító, a C# programozási környezet meg még úgy se... Egyedül talán a Java menne, de az csak később lesz majd.
Ha nem vagy koleszos, akkor tényleg el leszel az otthoni gépeddel házifeladat vagy a gyakorlás ügyben. Nekem pl. az egyetem 3. évének végéig otthon egy ősi (14 éves) gépem volt.
Ha laptop kell, akkor programozáshoz laptopból is jó egy olcsóbb, esetleg régebbi, vagy használt laptop. Programozáshoz az elég lesz.
7/20 A kérdező kommentje:
Remélhetőleg koleszos leszek, úgy meg nem igazán. De végső esetben lehet az lesz ha asztaliból olcsón kijön jó.
jún. 17. 17:34
8/20 anonim válasza:
normålis chrombook böven kijön 200000 ft szerintem.
9/20 Nyam2007 válasza:
Esetleg hardverapro-n néz körül 200-300 körül vannak jók amikkel simán lehet játszani is mivelhogy használtak jól nézd át a hirdetésekkel
10/20 anonim válasza:
Ha elkezded a tanévet akkor ott a diákhitel. 1-2 éve nézegettem és volt ilyen egyszeri támogatás is azt hiszem 500.000Ft volt a maximum. Nem tudom, hogy még van e ilyen opció, de ha van ezt is igénybe tudod venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!