Két túlfeszültség védőt lehet egymásba csatlakoztatni?
Van egy ilyenem a konnektorba dugva: [link] és egy ilyen elosztót szeretnék ebbe beledugni ami szinté túlfeszültség védős: [link]
Ez így biztonságos vagy lehet belőle baj?
"hogy párhuzamosan kötött túláramvédelmek vannak."
Csak én nem találkoztam vele az utóbbi 20 évben. Pedig feleltem kisfeszültségért, 600V-os IT-Hálózatért, 10kV-s távkapcsolású rendszerért, söt, volt egy olyan szinkronmotoros rendszerünk, ami hiba esetén begyújtotta az összes igct-t a fázisok és nulla közt (fireing through), mert mondjuk a rövidzár, meg amiket még hazavág, olcsóbb, mint egy pár megawattos szinkronmotor.
De párhuzamos áramvédelmet még nem láttam, csak hallottam az iskolában, hogy "tilos".
"Azt hittem, már kezdesz normális lenni"
A második válaszod máris személyeskedés...
Szóval szerintem azért nem mindegy hogy egyszerre szólalnak meg, mert ha az egyik csütörtökön, a másik kedden az nem egyenértékű azzal mint ha a kettő helyett egy kétszer akkora védelem lenne.
Ezért írtam hogy az 1+1=2 matek az itt nem hiszem hogy megfelelő.
Nekem lenne még egy ehez kapcsolódó kérdésem. Ha hosszabbítókat amik túlfeszültségvédősek dugok egymásba az csinálhat bármi gubancot? Mármint nem a védelem miatt hanem mivel kb egy árban van az ugyan akkora sima hosszabbítókkal.
Ebből van itthon néhány már, de lehet belőlük több dugósat is kapni.
"Csak én nem találkoztam vele az utóbbi 20 évben."
Ne veszítsd el a szakmai lelkesedést.
Bajt nem okoz, hogy emnnyi az értelme, arról nincs konszenzus.
A redundanciáról még nem beszéltünk, ez talán még lehet egy szempont.
Ha az egyik nem szólalna meg mondjuk egy gyártási hiba miatt, még mindig ott a másik.
Tehát nagyobb biztonságot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!