Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A kukoricacső formájú LED-eket...

A kukoricacső formájú LED-eket miért tiltották be?

Figyelt kérdés
Hozzám került egy dobozzal és szeretném megérteni, hogy mi vele a probléma, mielőtt használnám. Ha nem biztonságos, akkor mit lehet vele kezdeni? Gondolom eladni nem tudom.

2024. jún. 8. 16:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Hiába a törpefeszültség, sajnos ezek nincsenek galvanikusan leválasztva. Így bizonyos esetben mégis feszültség alá kerülhet. (Pl kapcsoló nullát szakít fázis helyett, vagy csak maga a lámpa van elkötve, és a alsó talp a nulla az oldal érintkező meg a fázis. stb)

Egyébként pont most volt ez téma Youtubon kb 5 perc körül. Kommenteket is olvasd.

https://www.youtube.com/watch?v=icsjk1k-tV4

2024. jún. 8. 21:17
 12/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ezeknél főleg kétféle táplálási mód elterjedt, egyik a kapacitív előtét, ami a hálózattól való galvanikus elválasztást egyáltalán nem biztosítja.

Ha megérinted a lámpát és a talpad nem szigetelt a földtől vagy másik kézzel vízvezetéket stb. fogsz, bajba kerülhetsz. Rajtad keresztül záródik az áramkör.

Az emberek nem szeretnek áramkörbe kerülni, tapasztalat. Persze, nem mellékes az áram nagysága sem.

Másik a kapcsolóüzemű áramgenerátor, ebből is lehet lehet olyan step down rendszer, ami nem szigetel.

Lehet trafós is, de ha annak a kis vacak trafónak a primer-szekunder elválasztó szigetelése egy semmi kis fólia, arra én nem bíznám az életem. Nem arra van minősítve, mint mondjuk egy tisztességes USB dugasztáp (és még az sem mindegyik tisztességes).

Van még olyan is, hogy lineáris disszipatív áramgenerátor (bár nem feltétlenül a kukoricában szokott lenni), de az sem választ el a hálózattól.

2024. jún. 8. 21:25
 13/14 A kérdező kommentje:
#11 Nahát, pont ilyet kaptam. Köszi, nézem is. Kicsi a világ!
2024. jún. 8. 21:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem te vagy az aki árulta és jött egy ellenőrzés azzal hogy megtiltják a forgalmazását? Mert gyanúsan egybeesik a sztori. Ledes cuccot áruló vállalkozás tette fel a kérdést, és drámai dilettantizmusról tett tanúbizonyságot, ami most itt is kezd körvonalazódni.

Szóval ha megtiltották a forgalmazását, és szembemész vele, akkor ha kiderül és elővesznek, nagyon megszívhatod. Inkább felejtsd el azokat a sz@rokat.

2024. jún. 8. 22:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!