Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A kukoricacső formájú LED-eket...

A kukoricacső formájú LED-eket miért tiltották be?

Figyelt kérdés
Hozzám került egy dobozzal és szeretném megérteni, hogy mi vele a probléma, mielőtt használnám. Ha nem biztonságos, akkor mit lehet vele kezdeni? Gondolom eladni nem tudom.

2024. jún. 8. 16:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem biztonságos, akkor mit lehet vele kezdeni?"

Működés közben taperolni nem biztonságos.

"Gondolom eladni nem tudom."

De. Eladni nem bűncselekmény, se nem szabályséertés. Viszont a vásárló figyelmét fel kell hívnod arra, hogy olyan dolgot árulsz, ami a vonatkozó szabályoknak nem felel meg.

2024. jún. 8. 16:40
 2/14 A kérdező kommentje:
Ki akarja működés közben taperolni? Ez igaz az összes többi izzóra is.
2024. jún. 8. 16:58
 3/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
60%

[link]

hogy aruljak ha tiltott?

lehet valamelyik fajtakat tiltottak be

2024. jún. 8. 16:59
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mai napig árulják, viszont a legelső generációs az olyan volt, hogy nem volt külön átlátszó burkolattal ellátva. Így a "Kukoricák" a LED-ek forrasztási pontoknál érinthetőnek voltak.
2024. jún. 8. 17:11
 5/14 anonim ***** válasza:
67%

A linkelt oldal tulajdonosa sincs ott a topon.

"LED Izzó".

:DDDDDDDD

Abban van wolframszál a LED-ek közt?

2024. jún. 8. 17:46
 6/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
69%

#5 gyakorin is volt ez kerdes mar

[link]

hogy miert hivjak izzonak

2024. jún. 8. 18:37
 7/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

3.

Ahol közvetlenül érinthetők a LED-ek, forrasztások, azt tiltották be.

Műanyag szigetelő burkolat megfelelő szerintem, amit te linkeltel, az meg eleve más műfaj.

A zárt üvegbe burkolt típusok pont azért zártak mert hővezető gázzal töltik, ez biztosítja a LED-ek hűtését.

Nyilván nem is ráz meg az üveg.

2024. jún. 8. 19:02
 8/14 A kérdező kommentje:
Közveszélyes Kontár: Nem tudom. Én azt tudom, hogy amikor ezek megjelentek a piacon, akkor rögtön be is tiltották őket. Na most, nekem azok a fajták vannak. Már rendesen be is vannak sárgulva, annyira régiek.
2024. jún. 8. 20:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Szervizmérnök úr: Aha, így már érthető. De az érintkezőkön csak törpefeszültség van, nem? Azon mi annyira veszélyes, hogy be kellett tiltani? Oké, ha valakinek pacemakere van, de na... Én egy kicsit túlzásnak tartom. Tulajdonképpen a gyártót sem értem, mert egy műanyag elemmel ha letakarják, akkor elkerülhették volna a betiltásukat.
2024. jún. 8. 20:52
 10/14 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a lényeg az, hogy használhatom, mert nem szétrobban meg ilyesmi. Azt hittem valami komolyabb oka volt a betiltásnak.
2024. jún. 8. 20:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!