Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért old le a kismegszakitó?

Miért old le a kismegszakitó?

Figyelt kérdés
Egy olyan problémám lenne hogy van egy B16 os kismegszakító amiről mosógép,mosogatógép üzemel. A tegnapi nap folyamán le oldott vissza kapcsolatban de kis idő múlva ugyan ez történt. Próbáltam vissza kapcsolni de a nulánál szikrázik. Az lenne a kérdésem ez mitől lehet? Előre is köszönöm szépen!

máj. 27. 09:04
1 2
 1/18 anonim válasza:
El írtam véletlenül nem B16 hanem C16
máj. 27. 09:12
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha kihúzod a mosógépet akkor is szikrázik? Miután lekapcsolod a főbiztosítékot a nulla-fázis vagy a fázis-föld közt tudsz mérni ellenállást?
máj. 27. 09:23
 3/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, előbb húzz ki minden fogyasztót is és úgy mérd ki
máj. 27. 09:25
 4/18 anonim ***** válasza:
Hát el kell kezdeni hibát keresni. Mindent kihúzni és egyenként visszadugdosni, szakaszolni, stb. Aztán csak meglesz a ludas.
máj. 27. 09:33
 5/18 anonim válasza:
Értem köszönöm szépen. Mérni sajnos nem tudok. Próbáltam le kapcsolni a főbiztositékot és úgy vissza kapcsolni a megszakított. De ahogy áramot kap már szikrázik is.
máj. 27. 09:46
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem kell mérni semmit.

Mindent ki kell húzni.

Ha semmi sincs csatlakoztatva a kismegszakító utáni konnektorokba és úgy is leold, akkor a falban lévő vezetékekkel van a probléma.

Ha nem old le, akkor egyenként csatlakoztatni kell a készülékeket (lehetőleg máshol, másik konnektorba) és így ki fog derülni hogy melyik eszköz a rossz.

Nézd végig a konnektorokat is hogy nem sérült-e valamelyik. Láttam már olyant hogy sikerült valakinek elgörgítenie bedugáskor az érintkezőket. Keress égésnyomokat, kormot.

máj. 27. 09:53
 7/18 anonim ***** válasza:
6%

Úgy tűnik, hogy komolyabb probléma lehet az elektromos rendszerben. A szikrázás a nulla vezetőnél általában arra utal, hogy valahol zárlat van vagy a vezetékek között rossz az érintkezés. Az alábbi lépéseket ajánlom követni:

1. **Kapcsold le az áramot:** Mindenekelőtt kapcsold le a főkapcsolót a biztosítéktáblán, hogy elkerüld az áramütés veszélyét.

2. **Vizsgáld meg a vezetékeket:** Ellenőrizd a vezetékeket a kismegszakító csatlakozásainál. Győződj meg róla, hogy nincsenek meglazult csatlakozások vagy sérült vezetékek.

3. **Ellenőrizd az eszközöket:** Kapcsold le és húzd ki a mosógépet és a mosogatógépet. Próbáld meg újra visszakapcsolni a kismegszakítót, hogy kiderüljön, melyik készülék okozza a problémát.

4. **Készülékek külön-külön tesztelése:** Próbáld meg egyenként visszadugni és bekapcsolni a készülékeket, hogy kiderítsd, melyik okozza a problémát.

5. **Szakember hívása:** Ha a probléma továbbra is fennáll, mindenképpen hívj egy szakképzett villanyszerelőt. Az elektromos problémák kezelése veszélyes lehet, ha nincs megfelelő szakértelmed.

A fentiek alapján megállapítható, hogy valószínűleg vagy a vezetékek között van zárlat, vagy az egyik készülék hibás. A biztonság érdekében mindenképpen javasolt egy szakember segítségét kérni.

máj. 27. 11:18
 8/18 anonim ***** válasza:
9%
A fenti választ a chatgpt írta
máj. 27. 11:20
 9/18 Szirty ***** válasza:
Az. És nem ismeri a két sarkú kismegszakítót.
máj. 27. 16:57
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

"ahogy áramot kap már szikrázik is"

Hihetetlen, hogy nem érdekli a szikrázás, csak kapcsolgat. Elöntötte az ostobaság a bolygót.

máj. 27. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!