Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha két kábelt össze szeretnék...

Ha két kábelt össze szeretnék kötni, ebben az esetben mi a teendő?

Figyelt kérdés

Tehát a villanyórától van egy kábel húzva, melyben a null, fázis és földelés is található. Erre szeretnék rákapcsolni egy hosszabbító fejet, ám ebben nyilván földelés nem található.

Ha a két ér párt összekapcsolom, de a villanyórától induló földeléshez nem kapcsolok semmit, szimplán lefedem, az elméletben semmi problémát nem kellene hogy okozzon, igazam van?

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

máj. 3. 11:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ milyen gépet szeretnél rákötni. Van amelyiknél nem is szabad bekötni a védőföldet.
máj. 3. 12:03
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

"Attól függ milyen gépet szeretnél rákötni. Van amelyiknél nem is szabad bekötni a védőföldet."

És van amelyiknél kötelező.

máj. 3. 12:08
 3/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
57%

Mi nyilván, mi fej, mi érpár?

Érpár egy szó.

máj. 3. 12:17
 4/19 anonim ***** válasza:
96%

Tehát ha jól értem, van egy kábeled ami már VALAHOGYAN be van kötve a villanyórához...

Ez esetben célszerű egy dug aljat rákötni erre a kábelere, a hosszabbítóra meg egy dug villát és meg is van oldva a probléma. Most, hogy a hosszabbítón van e földelés vagy nincsen, nem érdekes.

máj. 3. 12:19
 5/19 A kérdező kommentje:

Tehát az érpár* a 2-2 fázis és null vezeték. Hosszabbítóba pedig ismereteim szerint nem tesznek földelést.

Pontosítok: Tehát a villanyórától kivezetett kábelre rákötöm a hosszabbítót, és a hosszabbítóba menne egy reflektor.

Bár a reflektorba van kötve földelés, de mivel rá van már kötve egy aljzatra, elég, ha bedugom valahova - viszont ebben nem vagyok biztos, hogy földelés nélkül rá tudom e kötni a hosszabbítót a kivezetett kábelre.

Nyilván ez egy alap dolog, így ki lehet találni, hogy kezdő vagyok. Nem is innen fogok majd indíttatás jellegű tanácsokat kérni, de azért érdekel kinek mik az infórmációi vagy tapasztalatai a dologban.

máj. 3. 12:29
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

5!

Nem teljesen értem mi van abban a kábelben...

Ezek szerint több eres? Tehát van 2 fázis, 2 nulla meg földelés? Összesen 6 ér/kábel?

máj. 3. 12:34
 7/19 A kérdező kommentje:

nem.

öszesen 2 fázis és 2 null. A villanyórából jön egy null, egy fázis és a földelés. A hosszabbítóba van egy null és egy fázis, de földelés nincs. Ez az alap kérdésem, hogy ezeket összeköthetem-e úgy, hogy a hosszabbító nem tartalmaz földelést.

máj. 3. 12:58
 8/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
49%

Hat nem igazan ertem mirol van szo

nehogy neked is bajod esen elobb utobb

ha tonkremegy ez az vagy leeg az egy dolog

máj. 3. 13:05
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

8!

Én kezdem érteni mire gondol...

Az órából egy ,,normál" eres kábel jön, ami ugye a 0, a fázis és a földelés...

Ő meg amit ráakar kötni az egy 4 eres, 2 fázis, 2 nulla vezeték.

És ebben az esetben a válaszom az, hogy ne!

Ki tudja milyen vezeték az!

Az órából jövő vezeték még talán jónak tűnik, de ezt a hosszabbítót semmi esetre se kösd rá!

Egyébként ez a történet úgy szabványos, hogy az órához a vezeték úgy van bekötve, hogy a fázis meg van szakítva egy kismegszakítóval... a vezeték végén meg konnektor van... ekkor dughatsz be rá olyan hosszabbítót, aminek szintén 3 eres a kábele és dugvilla az egyik végén, dugalj van a másik végén.

Ezt ahogyan leírtad mindenképpen felejstd el!

Az órából kihúzott vezezéket meg nézesd meg villanyszerelővel!

máj. 3. 13:32
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Össze-vissza beszélsz, látszik, hogy nem értesz hozzá. Hívj ki egy villanyszerelőt és megoldja. Bár ha csak úgy kilóg egy vezeték a villanyórából, akkor gondolom eleve valami villamossági munka van folyamatban, ez feltételezi, hogy van villanyszerelő.
máj. 3. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!