Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Windows 7 még megéri 2024-ben?

A Windows 7 még megéri 2024-ben?

Figyelt kérdés
Tudom hogy már régi és nem támogatott, otthoni használatra és internetezésre jó?
2024. márc. 12. 20:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
#10 az XP már gyakorlatilag csak statisztikai hibahatáron belül kimutatható, így az nem célpontja a hackereknek. A Windows 7 és 8.1 viszont még szép számmal előfordul cégeknél, akik a fő célpont, így azokat jelenleg is aktívan támadják. Tehát én előbb mennék ki XP-vel a netre mint 7-el, hiába van 6 évnyi lemaradásban frissítések terén.
2024. márc. 13. 10:20
 12/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
79%

"A Windows 7 és 8.1 viszont még szép számmal előfordul cégeknél, akik a fő célpont, így azokat jelenleg is aktívan támadják."

De te is láttad a kérdést:

"otthoni használatra és internetezésre jó?"

Ezzel gyakorlatilag az fázik rá, aki saját kezűleg elindít egy telepítőprogramot.

Ehhez az embernek le kell tölteni és el kell indítani a vírusos programot.

Böngészés önmagában nem elegendő a fertőzéshez.

Olyan, hogy pendrive, automatikus indulás és település, ahhoz is kicsit butának kell lenni.

Valójában nem olyan egyszerű megfertőződni, hülyének kell ahhoz lenni.

2024. márc. 13. 12:43
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

#12 "De te is láttad a kérdést"

Igen. De! "...azokat jelenleg is aktívan támadják."

Tehát hiába az otthoni használat, ha feltévedsz egy nem megfelelő honlapra, megnyitsz egy nem megfelelő csatolmányt, már kész is a baj. A zsarolóvírust pedig nem fogja érdekelni, hogy cég vagy vagy magánszemély vagy, mivel eleinte nem is tudja. Csak ugye a cégeknek fontos, hogy hamar helyreálljanak és kifizetik a váltságdíjat, ezért ők a célpont. De marhára nem fogja őket érdekelni, hogy letitkosította közben a magán géped.

2024. márc. 13. 13:38
 14/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
62%

Próbáld már megérteni, hogy a zsarolóprogramot te telepíted, ha akarod.

Nem a Windows 7 indítja el, akaratod ellenére, miután direkt viccből letöltötte neked.

Ismerem a történetet.

2024. márc. 13. 14:23
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem egészen. A böngésző, pdf olvasó, office és igen, magának a windowsnak a hibáját kihasználva el tud az indulni magától, ha rossz oldalra tévedsz, vagy megnyitsz egy szimpla dokumentumot. Igen, kell hozzá emberi beavatkozás. De ugyanez a művelet egy frissített rendszeren nem tesz semmi kárt.
2024. márc. 13. 14:28
 16/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
54%

Faék típusú Sumatra PDF nem indít el semmit, Office sem kell sok gépre, a böngésző pedig, ami képes vírust telepíteni, nem böngésző.

A normális mai böngésző nem engedi megfertőzni a rendszert.

Az persze nem ér, amikor valaki direkt letölt valamit, hogy rákattinthasson.

2024. márc. 13. 14:44
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Valaki elárulná miért lett lepontozva a 7-es kommentem?

Szerintetek milyen rendszert használjon, ha szerintetek a windows 10 és a linux mint nem jó? Ugyanis azt írtam, hogy Windows 10, Linux Mint, Xubuntut ajánlom.

Vagy nem hiszitek el, hogy kap még a w7 frissítést? Tudok képet küldeni :)

2024. márc. 13. 14:52
 18/22 anonim válasza:

Kb egy éve váltottam Windows 10-re Win 7-ről.

Előtte a Vistát nyúztam a támogatotsága megszünése után is évekig.

Semmilyen probléma nem volt velük egyedül a böngésző miatt voltam kénytelen 10-esre váltani. Valóban kap a 7-es biztonsági frissitést kb egy hónapja ellenőriztem. Persze ez valami minimalista biztonsági frissités. Egyszóval használható ha találsz hozzá kompatibilis böngészőt ami frissül is plusz egy jó virusirtó pl Norton.Magam részéről nekem a 10-es az utolsó rendszer a Windowstól. Tovább nem vagyok hajlandó használni előbb térek vissza a 7-esre mint a Win 11 vagy 12-re. Hogy miért mert maga a windows lett a kémprogram maga a diktatórikus virus.

nov. 13. 21:33
 19/22 anonim ***** válasza:

Csomó fontos cucc egyszerűen már nem kap frissítést rá, nem működik. Pl. a Chrome, vagy a Google Drive, vagy némely vírusirtó.

Konkrétan a GDrive miatt váltottam, mert közölte hogy akkor ettőlm kezdve nem szinkronizál.

Nem bántam meg, bár előtte messziről csendben utáltam a W10-et.

Stabilabb is mint a 7, és nem zabálja az erőforrásokat, bár nálam minden felesleges csilivili le van kapcsolva, átetszőség, ki-be úsztatott menü, stb. Kb. Úgy néz ki, mint egy W98 :D

nov. 13. 21:47
 20/22 anonim ***** válasza:

A Supermium és a Thorium Chromiumon alapuló böngészők, mindkettő fut Windows 7en, előbbi XPn is.

[link]

[link]

nov. 14. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!