Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehet 110v-ot betenni egy...

Lehet 110v-ot betenni egy magyar lakásba?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindenképp konverter kell, de aki esetleg ért ehhez, meg lehet oldani, hogy legyen 110-es dugó? Nem az összes, csak mondjuk 1-2 db.
2024. febr. 13. 06:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, de minek? Mert van 1-2 db 110 voltos cuccod?

Az elektronikus tápok nagy része működik 230-ról is, csak dugót kell cserélni rajta.

Mid van amit működtetni szeretnél?

2024. febr. 13. 06:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan milyen gépről, gépekről van van szó amit 110V-ról kellene üzemeltetni? Megéri vacakolni vele?
2024. febr. 13. 08:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Veszel egy programozható frekvencia váltót, a legtöbb jobb típus tud 110V akár 60Hz-et is. Csak figyelni kell, hogy melyik típust akarod.
2024. febr. 13. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:
70%

Egyre inkább univerzális tápok vannak. Pl. laptopok tápja már mind olyan, hogy 110 és 230V-on is működik.

Egyszer majdnem szívbajt kaptam, mikor egy amerikai rokon hazalátogatott és be kellett dugni a laptopját, én meg gondolkodás nélkül rádugtam egy itthoni dugót a saját tápjára... szerencsére az is univerzális volt és működött.

2024. febr. 13. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Egyre inkább univerzális tápok vannak"

Nyáron kiesett egy fázis és 130-140V-ra esett a feszültség a lakásban. Onnan vettem észre hogy az asztali ventillátor lelassult. Sem a TV (amit monitornak használok, sem a számítógép, sem a LED-es lámpa, sem a modem működésében nem volt semmi változás. :D Mindenesetre leválasztottam őket a hálózatról, biztos ami biztos, ki tudja mi történik pontosan a hálózaton.

2024. febr. 13. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!