Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyar Állampapír Plusz van,...

Magyar Állampapír Plusz van, több is, mindegyik fix kamatozásu és Ft. Valami 2 vagy 3, másvalami 4 év múlva jár le. Érdemes a lejáratkor kivenni és egyben betenni valami nagyobb kamatozásúra?

Figyelt kérdés
2022. márc. 22. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:
21%
Ezek csak az infláció követő kamatúak. De most sokkal nagyobb az infláció. Tehát nagyobb mértékben veszít a pénzed az értékéből azalatt a 4 év alatt, mint amennyit hoz. Érdemes valami időtállóbb befektetést megtenni, például részvényt. Csak akkor szét kell nézni és figyelni. De az állampapír most a legrosszabb befektetés.
2022. márc. 22. 23:11
 2/4 anonim ***** válasza:

MÁP Plusz esetén, 1000 forinttal számolva, úgy hogy 3 év múlva jár le. (Majd beszorzod a jelenlegi piaci értékével.) 1000x1,05x1,055x1,06=1174,215 (17,4%)

Ugyanez PMÁP esetén 3 évre, a MÁP Pluszt visszaváltva, az inflációt inkább alulbecsülve, a kamatot újra befektetve:

0,9975x1000x1,06x1,075x1,045=1187,8 3 év múlva visszaváltás után: 1187,8x0,99=1175,92 (17,5%)

Én visszaváltanám a MÁP Pluszt (legalább is részben biztosan), és áttenném PMÁP-ba. Ha nincs messze a kamatforduló akkor azt megvárnám. Javítsatok ki ha elszámoltam!

2022. márc. 23. 00:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem aki nem ért tőzsdéhez, részvényekhez, egyéb befektetési lehetőségekhez, annak az állampapír még mindig a legjobb megoldás, amit tehet a pénzével. Bírom, amikor valaki megjegyzi, hogyha nagyobb az infláció, akkor még azt a hozamot sem produkálja a MÁP+. Rendben, oké, de ha én nem értek a pénzügyekhez, akkor még is mit kezdjek ezzel az infóval? Tartogassam a számlámon a pénzem, hogy még gyorsabb ütemben elinflálódjon? Szóval ilyen tekintetben nem a lehető legrosszabb megoldás az állampapír. A lehető legrosszabb megoldás, ha otthon a párnacihában tartja valaki a pénzét.

Érdemes lehet áttenni talán PMÁP-ba, vagy máshova, ha érted hova teszed. DE! A jövőbe senki nem lát, attól hogy a valós infláció brutálisan elszállt, nem tudhatjuk ismét, hogy a hivatalos álláspont megint mi lesz a következő években.

2022. márc. 23. 10:40
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Lol sok fideszes elmebajos lepontoz ész nélkül....gratulálok
2022. márc. 23. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!