Elektromos tűz hogyan vehető észre (még az elején)?
Legelső kérdés számomra, hogy ha ég már egy készülék, vagy lámpa, vagy kapcsoló vagy konnektor, bàrmi..., akkor az ugyanazon a hàlózaton lévő készülékek és lámpák működhetnek tovább zavartalanul, vagy ilyenkor elmegy az áram rögtön, azaz leverődik a biztosíték ?
(Fordítva kérdezve: ha zavartalanul vilàgít a csillár a szobában, biztos lehetek abban, hogy ugyanezen hálózatra kapcsolt eszközök ezzel egyidejűleg rendben vannak és nem gyulladtak még ki? Vagy nem mert attól még lehet tűz?)
Most akkor kifejtem a véleményem a FÜSTÖLÉSRŐL!!!
Mindenféle anyag, mielőtt meggyullad, nem éri el a gyulladási hőmérsékletet füstöl! Ezért panaszkodnak akik tüzelnek, vagy FŰTENEK, hogy begyújtáskor, vagy rárakáskor füstölnek a kazánok is, minden rárakás újra begyújtásnak számít, ezért vannak tele a kémények korommal, mert nem érte el a gyulladási hőmérsékletet!!!
Ha felülről gyújt be, kevesebb éghető anyag szabadul fel, inkább gáz, ami színtelen, szagtalan, hidrogénnel jól keveredik, égése TISZTA!!!!!!
A kéménybe lerakodott korom, éghető anyag, magas hőfokon gyullad, először okádja a füstöt, majd meggyullad és leéghet a ház!!!! OKÉ!
A műanyag szigetelés is ég, először megfolyik, majd gázosodik és ezután az égés brutális!!!!!!! Gomolygó fekete füst!!!!!
Hogy hülye vagyok, azt már 77 éve tudom, megpróbáltam megmenteni olyanokat,
akik nem tudtak fűteni, de reménytelen, mindég is tudtam, egyszer egy cikkem
után megkértek, ne sértsem meg a professzor urat, aki szintén "ANONÍM"
volt, talán szégyellte a nevét, mert írása nem utalt a nevére, a tudásszintjére sem!!!!
Még ma ráérek kicsit kikupálódni, megkerestem a PVC szigetelés című oldalt,
így sok mindent megtudtam a vezetékek szigeteléséről!!!!!
KÖSZÖNET ÉRTE? ÉRDEKES VOLT!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!