Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elektromos tűz hogyan vehető...

Elektromos tűz hogyan vehető észre (még az elején)?

Figyelt kérdés

Legelső kérdés számomra, hogy ha ég már egy készülék, vagy lámpa, vagy kapcsoló vagy konnektor, bàrmi..., akkor az ugyanazon a hàlózaton lévő készülékek és lámpák működhetnek tovább zavartalanul, vagy ilyenkor elmegy az áram rögtön, azaz leverődik a biztosíték ?

(Fordítva kérdezve: ha zavartalanul vilàgít a csillár a szobában, biztos lehetek abban, hogy ugyanezen hálózatra kapcsolt eszközök ezzel egyidejűleg rendben vannak és nem gyulladtak még ki? Vagy nem mert attól még lehet tűz?)

2024. jan. 19. 00:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Sajnos ott még nem tartunk, hogy e-mailt küld az elektromos tűz, hogy "figyu, 2024.03.11. / 03:54:12-kor a konyhai konnektoron tüzet csinálok."
2024. jan. 19. 21:50
 12/25 anonim ***** válasza:

Egyébként az előjelei vehetők esetleg észre.

pl. villogó lámpa, sercegő hang - mozgatásra vagy akár anélkül.

Ezen felül megelőző karbantartással.

pl. csavaros kötések ellenőrzése/meghúzása, alumínium-réz kötések vizsgálata és rendbetétele (megeszi egymást), megfelelő biztosítás ellenőrzése (vezeték keresztmetszetéhez biztosítunk és nem hasra csapásra), házban meglévő nem megfelelő kötések megszüntetése (pl. egyszerű csavarással toldott vezetékek)

2024. jan. 19. 22:32
 13/25 anonim ***** válasza:

#11 A tűzről való e-mail küldésről ez jutott eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=1EBfxjSFAxQ

2024. jan. 20. 13:28
 14/25 anonim ***** válasza:

"ha valaki kiegészíti a mondanivalóját néhány releváns ténnyel amit nem említett meg"

Te ilyent még sosem tettél. :D

2024. jan. 23. 17:26
 15/25 Szirty ***** válasza:
De igen, egészítettem már ki mondanivalót releváns ténnyel.
2024. jan. 23. 17:28
 16/25 anonim ***** válasza:
Úgy vehető észre hogy a szobában nő a fényerő de mégis köd szerű valami kezd terjengeni és köhögés tör rád..
2024. jan. 29. 03:10
 17/25 anonim ***** válasza:

9/10 Én minden hozzászólást pozitívan értékelek, sokszor egy inas előbb lát meg egy újat, egy egyszerűbbet és jobbat!!

Tökéletesen igazad van, én már sokszor kaptam olyan kritikát, hogy

hülyeségeket írok, pl. a szarvasmarhában nem lassú égés van hanem izzás!

mármost egy ilyenre laikusként válaszoltam, utánanézve, hogy a marha négy gyomrából melyikben lehetne izzás! De egyikben sem találtam, ebből is

tanul az ember!!!!!

szept. 25. 13:20
 18/25 anonim ***** válasza:
#17 most akkor mit is tudsz? Van izzás a marhában, vagy nincs?
szept. 25. 13:50
 19/25 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva még, kezd terjedni az AFDD becenevű készülék, aminek célja pont az, hogy a kezdődő ívhúzásokat megfogja. Nem ócó, és a végáramkörökre kéne egyet-egyet installálni, azaz lehet akár egy milliós költség is egy nagyobbacska házban, de a kérdés az, mennyit ér meg a biztonság.
szept. 25. 13:53
 20/25 anonim ***** válasza:
18/19 néha van amikkor grillezik!!!!
szept. 25. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!