Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bár évek óta használtam már a...

Bár évek óta használtam már a zoom felületét,újrahúzás után újra kellene telepítenem.Idáig az ingyenes verziót használtam.Viszont a letöltéskor kérik a bankkártya adatokat is.Az ingyenesnél miért van erre szükség?

Figyelt kérdés

#ingyenesverzió
2024. jan. 16. 09:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Az viszont igaz, hogy az ilyen helyzetekben a bankok nem szokták visszaadni az eltulajdonított pénzt, mondván a kártya tulajdonosánek figyelmesebbnek kellett volna lennie."

És teljesen jogos is. Ha a Blahán kiteszem nyitva a pénztárcám a korlátra pár tízezressel, és elviszik, ilyen alapon azt is ki kéne fizetnie a jegybanknak.

2024. jan. 17. 10:09
 12/14 anonim ***** válasza:

#11: valóban jogos, de az a baj, hogy egy ilyen esetben akkor gyakorlatilag a telefonos bűnözők bármit megtehetnek, mert amíg te magad utalod át nekik a pénzt, addig ők nem követnek el bűncselekményt? Szerintem attól egy ilyen tevékenység ugyanúgy lopásnak minősül, mivel olyan birtokolja a pénzedet, akinek nincs hozzá joga.

Az általad említett példa is lopás, és nem egyszer volt már rá példa, hogy megbüntették a megtalálót, aki nem adta le a tárcát a rendőrségen. Mert megtalálta, ügyes, de az nem az ő tulajdona.

Én pont az ilyen banki csalások elkerülése végett csinálnék olyan biztonsági szolgáltatást a bankok helyében, hogy minden, ismeretlen számlaszámra indított tranzakció esetében menjen egy automatikus telefonhívás, amiben elmondja egy automata, hogy a bank sosem fogja telefonon keresni, hogy diktálja be a banki adatait vagy távoli elérést kérjen az eszközéhez. Ha ilyen történt, szakítsa meg a hívást, és ezzel az utalás törlésre kerül. Ha valóban szeretné elutalni, erősítse meg az "igen" szó kimondásával.

Ezzel onnantól teljesen egyértelművé válik a felhasználó felelőssége.

2024. jan. 17. 10:51
 13/14 anonim ***** válasza:

12 én nem állítottam, hogy ne lenne lopás, én csak belekotyogtam a beszélgetésbe.

Természetesen az is lopás, ha az automatában felejti valaki a pénzt, te meg elviszed, bár ez azt hiszem technikailag nem mindenhol megy.

Vagy az utcán talált összeg eltétele is annak minősulne, ha jól tudom, csak egy bizonyos összeg alatt senkit sem érdekel.

2024. jan. 17. 11:10
 14/14 BeefEater ***** válasza:

Nem kell semmi a letöltéshez (be sem kell lépni):

[link]

Ha a bankkártya adataidat kéri akkor valószínűleg követted a marketing szöveget a letöltés helyett.

2024. jan. 17. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!